Uitzending
Editie NL - Aflevering 122

Aflevering 122

Editie NL

19-6-2019

| 139 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Tekort aan luizenmoeders. -Techniek tegen turbulentie. -De bibberende bondskanselier. -Foilboarden Olympische sport?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Foilboarden Olympische sport?
Als het aan Olympisch windsurf-kampioen Dorian van Rijsselberghe ligt, moet windfoilen in 2024 op de Olympische Spelen in Frankrijk het oude windsurfen vervangen. Volgens hem zijn die traditionele Olympische sporten te saai en te voorspelbaar. Het windfoilen moet daar verandering in brengen.

De bibberende bondskanselier
Een hevig trillende en schokkende bondskanselier Angela Merkel gisteren. De beelden gingen de hele wereld over. Volgens haar medewerkers komt het door hitte en uitdroging. Je lichaam kan dus heftig reageren als je op een warme dag vergeet te drinken.

Techniek tegen turbulentie
De turbulentie op een vlucht van Kosovo naar Zwitserland deze week was zo heftig dat een stewardess tegen het plafond klapte. Gelukkig worden vliegtuigen in toekomst steeds beter uitgerust om de hevigste turbulentie op te vangen. Al kun je zelf ook wat doen.

Tekort aan luizenmoeders
Scholen moeten massaal schoolreisjes en andere activiteiten schrappen, omdat ze geen ouders kunnen vinden die mee willen helpen. Dat blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijs-onderzoek & Advies.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 122 werd uitgezonden op woensdag 19 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie