Uitzending
Editie NL - Aflevering 120

Aflevering 120

Editie NL

17-6-2019

| 215 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Voorspel de sinkholes. -Gamen achter het stuur: mag dat? -Tuin wordt tuintje. -Extra achternaam voor baby.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Extra achternaam voor baby
Lil' Kleine is vader geworden. Lío Zion Vaes Scholten heet het kindje. En dat is dus de achternaam van zowel moeder Jaimie Vaes als van de vader Jorik Scholten. Nu is het in Nederland officieel nog niet mogelijk om je pasgeboren kind een dubbele achternaam te geven. En het ministerie lijkt ook niet veel haast te maken met een wetsvoorstel om dit mogelijk te maken.

Tuin wordt tuintje
Als je een grote tuin hebt, dan ben je een geluksvogel. Want een huis met tuin wordt haast een zeldzaamheid. En als je al een tuintje hebt, is het - vooral in stedelijke gebieden - haast een postzegel. Een huis dat na 2000 is gebouwd beslaat zo'n 91 procent van het perceel. Voor de tuin blijft dan dus nog maar 9 procent over. Vaak zijn die kleine tuintjes helemaal betegeld. Met alle nadelen van dien. En: te weinig groen maakt depressief.

Gamen achter het stuur: mag dat?
Netflixen, YouTuben en gamen in de auto. Als het aan Tesla ligt wordt dit binnenkort allemaal mogelijk. Dat maakte Elon Musk vrijdag bekend op een gamebeurs. Hoe veilig zijn de plannen?

Voorspel de sinkholes
Er is angst voor sinkholes. Dat zijn gaten in de weg of de stoep die opeens ontstaan. Dit weekend nog ontstond er een op de afrit van de snelweg A10 bij Amsterdam. Waarschijnlijk is door zware regenval grond weggespoeld onder de weg. Daardoor verzakte het stuk snelweg. Deskundigen denken dat we dit fenomeen in de toekomst vaker gaan zien.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 120 werd uitgezonden op maandag 17 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie