Uitzending
Editie NL - Aflevering 127

Aflevering 127

Editie NL

26-6-2019

| 120 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Steeds meer thuisles. -F*ck off met je Engels! -Met Willem aan de waterstof. -Opgestaan uit de dood.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

F*ck off met je Engels
Wat is typisch Nederlanders en wat niet? Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) liet 2000 Nederlanders nadenken over de nationale identiteit en wat blijkt? We houden het allermeest van de Nederlandse taal en zien tegelijkertijd de 'verengelsing' met lede ogen aan. Maar why vinden we dit eigenlijk erg?

Opgestaan uit de dood
Volgens de artsen was het een wonder: een Amerikaanse man elektrocuteerde, per ongeluk, zichzelf en had 20 minuten lang geen hartslag. Omstanders en later artsen bleven doorgaan met reanimeren en het ongelofelijke gebeurde, zijn hart begon weer te kloppen. Sterker nog: de man heeft ook niets overgehouden aan zijn bijna dood ervaring. Volgens artsen heeft hij zijn redding te danken aan de snelle reanimatie, die dus wel 20 minuten duurde. En dat klinkt misschien lang. Maar het blijkt helemaal niet zo uitzonderlijk.

Met Willem aan de waterstof
Woensdag opent een waterstofinstallatie in Veendam, de eerste serieuze in Nederland, zeggen ze zelf. Sinds deze week rijden er ook in Den Haag waterstoftaxi's en is de eerste woonwijk met waterstofketels een feit in Rozenburg. Wat is dat nou eigenlijk, waterstof?

Steeds meer thuisles
Niet in een klas vol klasgenoten en een leraar, maar les van je vader of moeder thuis aan de keukentafel. Steeds meer kinderen gaan niet meer naar school maar krijgen thuis onderwijs, vaak omdat hun ouders zich niet meer kunnen vinden in de levensovertuiging van de school. Sofia (8) is één van deze kinderen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 127 werd uitgezonden op woensdag 26 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie