Uitzending
Editie NL - Aflevering 119

Aflevering 119

Editie NL

14-6-2019

| 163 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Ruggenprik light bevalt goed. -Studeren in de disco. -Regisseur als rechter. -Acht uur wachten voor achtbaan.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Acht uur wachten voor achtbaan
In het Amerikaanse Universal Orlando Resort stonden mensen gisteren acht uur in de rij om in de nieuwe Harry Potter-attractie te kunnen. Een ritje in de magische wereld duurt 3 minuten. Hoe proberen pretparken in Nederland ervoor te zorgen dat jij lekker door kunt lopen?

Regisseur als rechter
De nieuwe Netflix-serie When They See Us, over een rechtszaak in Amerika waarin vijf jongens onterecht in de gevangenis werden gegooid, is ingeslagen als een bom. Door de serie raken openbaar aanklagers van toen in de problemen. Dit soort op waarheid gebaseerde series zijn niet per s waarheidsgetrouw. Daardoor wordt het voor kijkers steeds lastiger om feit en fictie van elkaar te onderscheiden.

Studeren in de disco
Voor veel studenten beginnen straks de tentamens weer en dus zoeken ze een rustige plek om te studeren. Vaak doen ze dat in de universiteitsbibliotheek. Maar daar is lang niet genoeg plek voor iedereen. Daarom ontstaan er nu allerlei bijzondere initiatieven.

Ruggenprik light bevalt goed
Er is een nieuwe vorm van pijnbestrijding bij de bevalling: de ruggenprik 'light'. Daarbij krijgt een vrouw een halve dosis toegediend. De pijn van de ween wordt zo wel onderdrukt, maar een vrouw kan nog wel gewoon rondlopen. De prik wordt nu nog maar in n ziekenhuis aangeboden: het St. Jans Gasthuis in Weert. Daar is het in een jaar tijd de traditionele ruggenprik ver voorbij gestreefd.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 119 werd uitgezonden op vrijdag 14 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie