Uitzending
Editie NL - Aflevering 126

Aflevering 126

Editie NL

25-6-2019

| 208 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Hupsel de heetste. -Auto rijdt op 'n zonnetje. -Jongens scoren slechter op school. -Bietenburger of toch liever een sateetje?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Bietenburger of toch liever een sateetje?
In menig achtertuin liggen de kooltjes rond deze tijd flink te smeulen. Maar wat ligt er op de barbecue? Hoewel bijna de helft van alle Nederlanders aangeeft minder vlees te willen eten, ligt er bij 92 procent van de barbecueŽrs gewoon vlees op de grill.

Jongens scoren slechter op school
Veel leerlingen moeten nu flink aan de bak, want op de meeste middelbare scholen zijn er proefwerkweken. Vooral voor jongens is het ploeteren. Zij raken in het onderwijs steeds vaker in de knel. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie.

Auto rijdt op 'n zonnetje
De eerste zonneauto is vandaag gelanceerd. De Lightyear One zit van bumper tot bumper vol met zonnepanelen. De auto is bedoeld voor de 'gewone mens', maar je hebt er wel een boel geld voor nodig.

Hupsel de heetste
Het is bloedheet vandaag - op sommige plekken nog iets meer dan op andere. Het KNMI komt met een Temperatuur Top 5. Hoe komt het dat het op bepaalde plekken extra warm is? En zijn dat altijd dezelfde plekken?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 126 werd uitgezonden op dinsdag 25 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie