Uitzending
Editie NL - Aflevering 118

Aflevering 118

Editie NL

13-6-2019

| 171 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Mexicaanse drugsbendes in de polder. -Stop met snoozen. -Schaf scriptie af. -Meldpunt nep-hunebedden.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Meldpunt nep-hunebedden
Er zijn nog 54 hunebedden in Nederland, maar er staan misschien nog wel meer nephunebedden. Bij scholen, vakantieparken en zelfs in voortuinen. Het Hunebedcentrum in het Drentse Borger vraagt zich af waarom mensen die neerzetten en gaat dat in kaart brengen.

Schaf scriptie af
De eindscriptie voor HBO en Universitair onderwijs is achterhaald, vindt schrijver en docent Nico Keuning. Hij wil dat de verplichte scriptie wordt afgeschaft. Studenten zouden zelf moeten kunnen kiezen tussen het schrijven een scriptie en een presentatie. De eindscriptie is voor veel studenten een struikelblok en zorgt vaak voor studievertraging. Studenten krijgen nauwelijks les in het schrijven van een scriptie, maar moeten hun studie er wel mee afsluiten. Veel studenten zien er dan ook behoorlijk tegenop.

Stop met snoozen
Snoozen is niet goed voor je. Mensen die snoozen voelen zich minder fit en zijn minder tevreden. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Quest. Wat moet je doen als je een 'snoozer' bent?

Mexicaanse drugsbendes in de polder
Voor de derde keer in korte tijd is er een drugslab opgerold waarbij Mexicanen actief zijn. Waarom komen Mexicaanse drugskartels naar Nederland?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 118 werd uitgezonden op donderdag 13 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie