Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

20-10-2017

| 1834 x bekeken | 0 reacties
6
Willem Wilmink als docent: Henk Spaan en Vic van de Reijt
Dit seizoen vlindert Willem Wilmink door onze uitzendingen. Naast schrijver en dichter is hij ook docent geweest. Van 1961 tot 1978 was hij universitair docent moderne letterkunde aan het Instituut voor Neerlandistiek van de Universiteit van Amsterdam. Aan tafel twee studenten van de grootmeester: Henk Spaan en Vic van de Reijt.

Blue Planet II: Freek Vonk
We lieten de trailer al zien in het Web Draait Door: De legendarische BBC-natuurserie Blue Planet is terug! Zestien jaar geleden maakte David Attenbrough de eerste reeks, met de nieuwste camera-technieken. Prachtige beelden van al het leven in en rondom het water. Een jonge Freek Vonk was zwaar onder de indruk. Met hem bespreken we de tweede reeks. Hoe werd die scherper, mooier en nog indrukwekkender gefilmd dan deel 1?

Muziek: Leif de Leeuw Band
Op zijn 11e zag Leif de Leeuw gitarist Johnny Winter in Paradiso en was op slag verliefd op de blues. Leifs gitaarspel is intussen vermaard. In 2016 werd hij door lezers van ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot de beste blues(rock)gitarist van de Benelux en voor onze ode aan Chuck Berry stond hij bovenop de DWDD-tafel. Vanavond staat hij met zijn band 'gewoon' weer op de bühne en speelt hij ‘Until Better Times’ van hun gelijknamige tweede album.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Comedy: De Partizanen
Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op vrijdag 20 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie