Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

16-10-2017

| 2015 x bekeken | 0 reacties
7
Govert Schilling
Groot wetenschappelijk nieuws: de waarneming van een botsing tussen twee neutronensterren. Deze botsing heeft zwaartekrachtgolven tot gevolg. En voor de waarneming van dit laatste fenomeen werd het Amerikaanse onderzoeksteam al onderscheiden met de Nobelprijs voor Natuurkunde. Einstein had de zwaartekrachtgolven al voorspeld, nu is ook de bron waargenomen. Leuk bijkomend effect: bij de botsing ontstond goud. Aan tafel Govert Schilling, die een boek over zwaartekrachtgolven schreef: ‘Deining in de Ruimtetijd’.

Vijfde voorstelling 'De Verleiders'
Een nieuwe voorstelling van ‘De Verleiders’, de vijfde alweer. Nadat de theatermakers eerder de vastgoedfraude, de boekhoudfraude bij Ahold, het bancaire systeem en het zorgstelsel te kijk zetten, is nu onze democratie aan de beurt. In het stuk ‘Stem Kwijt’ onderzoeken de heren of de parlementaire democratie nog wel voldoet. Want hoe kan het dat zoveel Nederlanders geen vertrouwen meer hebben in Den Haag? En waarom hebben we een regeerakkoord waarvoor geen enkele kiezer heeft gestemd?

Eva Jinek
Ze won afgelopen donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice voor haar programma ‘Jinek’. Aanstaande donderdag start alweer de tweede reeks van ‘De Verenigde Staten van Eva’. Daarin onderzoekt zij wat er terecht is gekomen van de verkiezingsbeloften van Donald Trump. Ze bezocht gewone Amerikanen, rijk én arm, met de vraag: wat is er veranderd onder Trump?

Muziek: Evil Empire Orchestra
Het Belgische Evil Empire Orchestra maakt een opmerkelijke cross-over van psychedelica, soul, jazz en funk. Het collectief heeft Kimberly Dhondt als frontvrouw, die je al kent van de band Hooverphonic. Haar rauwe soulstem gecombineerd met de strakke zevenkoppige band zorgt swingende grooves. De titelloze debuut EP kwam in oktober uit via het Amsterdamse label Dox Records. In de studio spelen ze ‘Woohoo’!

Tafeldame: Dieuwertje Blok
Vanavond is Dieuwertje Blok, presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Dieuwertje Blok, Eva Jinek en Govert Schilling te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op maandag 16 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie