Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

17-10-2017

| 1857 x bekeken | 0 reacties
5
: Anneke Bakker, Hasna El Maroudi en Alma Mathijsen
Het seksschandaal rond filmproducent Harvey Weinstein lijkt geen einde te kennen. Het inspireerde actrice Alyssa Milano om de hashtag #metoo in het leven te roepen, inmiddels meer dan 12 miljoen keer gedeeld, waarmee vrouwen hun ervaringen met mannelijke schofterigheid kunnen delen. Maar dat dit probleem niet enkel is voorbehouden aan de Amerikaanse filmwereld bewijst Anneke Bakker. In een ingezonden brief in de Volkskrant stelt zij dat ook in de Nederlandse media-wereld meer dan genoeg foute mannen rondliepen, die hun macht misbruikten om seksuele handelingen af te dwingen. Aan tafel: Anneke Bakker, Hasna El Maroudi en Alma Mathijsen.

Sonja Barend Award 2017
Voor de negende keer organiseert de VARAgids de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. In 2016 won Humberto Tan wegens zijn interview met de groep Nederlandse vrienden die de terroristische aanslag in het Parijse Bataclan overleefde. Op de shortlist voor dit jaar drie kanshebbers (in alfabetische volgorde): Janine Abbring interviewt Eberhard van der Laan in 'Zomergasten', Wilfried de Jong bevraagt koning Willem-Alexander en Jeroen Pauw voelt Diederik Samsom aan de tand in '5 jaar later'. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is.

Glennis Grace
Het duet. Niet weg te denken uit de geschiedenis van de popmuziek. Twee vocalisten stuwen elkaar tot ongekende hoogten. Wij gingen op zoek naar de beste duetten, maar realiseerden ons dat heel veel prachtige samenzangen zijn gemaakt door artiesten die helaas niet meer onder ons zijn. De techniek bood uitkomst en liet in DWDD Leona Philippo een duet zingen met niemand minder dan Marvin Gaye, het begin van een rubriek.

Ondertussen zijn we aanbeland bij de achtste editie. Glennis Grace gaat het duet aan met wederom een legendarische artiest, onder begeleiding van het B-Movie Orchestra!

Tafeldame: Romana Vrede
Dinsdag debuteert actrice Romana Vrede als tafeldame.

In deze uitzending van DWDD waren Glennis Grace, Hasna El Maroudi, Romana Vrede, Sonja Barend, Alyssa Milano, Humberto Tan, Janine Abbring, Jeroen Pauw en Wilfried de Jong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op dinsdag 17 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie