Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

19-10-2017

| 1618 x bekeken | 0 reacties
5
Architect Winy Maas
Het werk van architect Winy Maas baart opzien. Met zijn bureau MVRDV maakte hij iconische gebouwen zoals de Markthal in Rotterdam. Als architect denkt hij na over oplossingen voor grote problemen. Bijvoorbeeld hoe straks 10 miljard mensen op de aarde comfortabel moeten wonen. Het antwoord: in Barbapapa-huizen. Gebouwen die transformeren naargelang de behoeften van de bewoners. Klaar met douchen? De badkamer klapt weg. Nu is het zaak een materiaal te vinden dat zich makkelijk laat transformeren, dus werkt hij samen met Nobelprijs-winnaar Ben Feringa.

ADE 2017 Frank van der Lende
Het Amsterdam Dance Event is losgebarsten. Het jaarlijkse dance-festival dat internationaal hoog aangeschreven staat. Naast een zakelijk hoogtepunt, met netwerkborrels, discussies en demonstraties van de nieuwste electronica, natuurlijk ook een feestelijke climax: meer dan 2000 DJ’s draaien op de beste feesten. Naast grote namen als Richie Hawtin en Underworld ook een heleboel onbekende acts. 3FM-DJ Frank van der Lende volgt het ADE op de voet en introduceert drie aanstormende talenten die de diversiteit ervan illustreren:

- Eénmansband YOUNGR, die met behulp van loop-apparatuur prachtige popliedjes maakt. Hij staat vanavond om 20:15 in de Melkweg.
- De Japanse producer starRo, die (instrumentale) beats maakt. Hij is morgen in Paradiso te zien tijdens Klear.
- De Belgisch-Congolese zanger, producer en multi-instrumentalist Témé Tan.

Tafelheer: Ali B
Ali B. is vanavond side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Ali B. en Winy Maas te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 19 oktober door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie