Uitzending
DWDD - 5-9-2011

5-9-2011

DWDD

1905 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van maandag 5 september zijn: P.F. Thomése, Herman Pleij, Ramsey Nasr, Jan Kees de Jager en André van Duin. Muziek is er van Chef'Special en tafelheer is Jan Mulder.

Ramsey Nasr, P.F. Thomése, Herman Pleij
Ze zijn net een paar uur terug uit China: Herman Pleij en Ramsy Nasr. Ze maakten deel uit van de Nederlandse delegatie schrijvers die op uitnodiging van de Chinese regering een week lang eregast waren op de Boekenbeurs van Peking. Maar kan je zo’n reis wel maken? Door in te gaan op deze uitnodiging steun je het regime vindt schrijver P.F. Thomése. Hij zou deze reis uit principe nooit maken. Alledrie zijn ze te gast.

Jan Kees de Jager
Het zomerreces van parlementair Nederland is officieel voorbij. Kamerleden en ministers starten vandaag zongebruind en uitgerust in Den Haag. Voor Jan Kees de Jager was het geen rustige zomer. Hij vergaderde heel wat af om Griekenland te redden en om zo de eurocrisis te beteugelen. Dit weekend opperde Bolkestein dat Griekenland moet worden geholpen, maar dat ze wel uit de eurozone moet stappen. Hij is niet de enige die denkt dat dit de juiste manier is om de crisis in de hand te houden. Hoogste tijd om bij te praten met de minister van Financiën.

André van Duin
André van Duin is komiek, tv-presentator en acteur. Zijn bekendste programma's waren 'Wie ben ik?' en 'De Dik Voormekaar Show' uit de jaren '70, die in 2009 nog een comeback beleefden op de Nederlandse televisie. Daarnaast staat Van Duin bekend om zijn persiflages en typetjes. Ook heeft hij een aantal grote hits gehad, zoals 'Het Pizzalied (Effe Wachte)', 'Ik ben Joep Meloen...' en 'Er staat een paard in de gang'. André van Duin heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010 gewonnen. De jury noemde hem een ‘groot, rijk geschakeerd en universeel talent’. Hiervoor verdient hij de waardering van het gehele volk, aldus de jury.

Chef'Special
Chef'Special is een Haarlemse band, bestaande uit Joshua (zang), Guido (gitaar), Wouter (drums), Jan (basgitaar) en Wouter (keyboards). De heren zijn sinds 2008 bij elkaar en spelen een mix van hiphop, funk, reggae en rock. Het eerste jaar dat de band bij elkaar was zijn ze in een busje langs de Franse en Spaanse stranden getrokken en hebben daar diverse shows gegeven.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 5 september door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Jan Kees de Jager, Pieter Frans Thomése, Herman Pleij, Ramsey Nasr en André van Duin. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie