Uitzending
DWDD - 4-3-2013

4-3-2013

DWDD

1468 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending: Herman Pleij, Bart van Loo, Maurits Westerik, Frans Bauer. Muziek is er van Claw Boys Claw, tafelheer is Jan Mulder.

Herman Pleij
Het Koningshuis sells! De roddelbladen verkopen op kiekjes van Willem-Alexander en Máxima, oma’s hebben standaard een koektrommel met Beatrix erop. Ook de komende inhuldiging zal een waar commercieel festijn zijn: vlaggen, doosjes, mokken, snoep, schilderijtjes… wereldwijd wordt er aan het troonswisselingsoeuvre gewerkt. Het auteursrecht ligt bij de Rijksvoorlichtingsdienst, maar er hoeft geen toestemming te worden gevraagd voor gebruik van een koninklijke beeltenis. Maar dit is niks nieuws, al in de 17e eeuw werd koninklijke merchandise ingezet om de Oranjes te promoten. Aan tafel: historicus Herman Pleij.

Bart van Loo en Maurits Westerik
Maandagavond zal francofiel Bart van Loo weer zijn eigen bevlogen licht laten schijnen over het verhaal achter de Franse chanson! Vandaag neemt hij Maurits Westerik mee, die een gedicht op muzikale wijze ten gehore brengt.

Van Loo (1973) heeft een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Hij is de auteur van de Frankrijktrilogie 'Eten! Lezen! Vrijen!' (2011), van de bestseller 'Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk' (2011) en van 'Bleu Blanc Rouge' (2012).

Frans Bauer
Op zes maart geeft Frans Bauer zijn duizendste theaterconcert in Carré in Amsterdam! Als je alle 'gewone' optredens bij elkaar optelt kom je op meer dan 4.000 optredens in zijn carričre. Is hij het biljart nu definitief ontgroeid?

Claw Boys Claw
De Nederlandse rockband Claw Boys Claw heeft een nieuw album uitgebracht: 'Hammer'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 4 maart door de VARA. Te gast waren Frans Bauer, Herman Pleij en Jan Mulder. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie