Uitzending
DWDD - 10-3-2013

10-3-2013

DWDD

1204 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond onder meer: Pauline Dekker, Halina Reijn, Katja Schuurman, Kees van Kooten. Muziek van Alain Clark, tafelheer Jan Mulder.

Pauline Dekker
Op de website tabaknee.nl worden Nederlandse tabakslobbyisten en bestuurders met naam en toenaam aan de schandpaal genageld. De site was maandag wegens overweldigend succes slecht bereikbaar. Het is een initiatief van longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter die stellen dat roken een verslaving is, waar de tabaksindustrie verantwoordelijk voor gehouden moet worden. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers wordt aangeduid als ‘minister van tabak’, Eelco Brinkman zou ‘dom of gewetenloos’ zijn vanwege zijn lobbywerk. De op de site genoemde mensen reageerden verontwaardigd en spraken van slecht onderbouwde insinuaties. Zijn de schadelijke gevolgen van roken de schuld van de industrie of kiest de roker zelf bewust voor de risico’s? Aan tafel: Pauline Dekker.

Katja Römer-Schuurman en Halina Reijn
Vanavond begint om 21.25 op Nederland 3 de serie Charlie. Halina Reijn speelt Charlie in deze nieuwe AVRO-serie. Katja Schuurman speelt arts en Charlies beste vriendin Emma. “Charlie leeft twee verschillende levens. Als verpleegster werkt ze op de spoedeisende hulp in een grootstedelijk ziekenhuis, waar zij het verschil maakt tussen leven en dood. Op de afdeling wordt de no-nonsense en krachtige Charlie door zowel collega als patiënt gerespecteerd, maar ook gevreesd vanwege haar bijtende humor en antiautoritaire houding. In haar andere leven is ze drugsverslaafd. Ze steelt medicijnen uit het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren. Ook tegen haar man en twee dochtertjes. In dit eerste seizoen probeert Charlie haar twee levens in balans te houden, maar de opeenstapeling van leugens dreigt al snel uit de hand te lopen…”

Kees van Kooten
Kees van Kooten is auteur van het Boekenweekgeschenk 2013. Thema is dit jaar: ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’ en draait om 'de zon-en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis'. Het thema raakte een snaar bij Van Kooten, hij besloot zijn vaders dagboek eens te lezen, geschreven in de oorlogsjaren. Het leverde een ode aan zijn vader op: ‘De Verrekijker’.

Alain Clark
Alain speelt vanavond zijn nieuwe single: 'Back in my world'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op zondag 10 maart door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Kees van Kooten, Jan Mulder, Alain Clark en Katja Schuurman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie