Uitzending
DWDD - 8-3-2013

8-3-2013

DWDD

1472 x bekeken | 0 reacties
8
deze uitzending: Jet Bussemaker, Erik van Gruijthuijsen, Ricky Koole, Thijs Schrijnemakers, Bas Welling en Dominee Gremdaat. Muziek is er van Orlando, Pieter Derks doet stand-up comedy, tafelheer is Ali B.

Emancipatieoproep ministers Bussemaker en Asscher
Vandaag, op internationale vrouwendag, lieten Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) weten het niet eens te zijn met de man-vrouwverdeling in het gezins- en bedrijfsleven. De twee pleiten ervoor dat mannen een groter aandeel hebben in de emancipatie van de vrouwen.

"Ik roep de mannen op om zelf het old boys network op te blazen'', zei Bussemaker, die vindt dat er wel wat meer vrouwen in de top aan de slag kunnen. Op het moment is slechts 10 procent van de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven vrouw. Mannen kunnen helpen om dat te veranderen, aldus de minister. Aan tafel: Jet Bussemaker.

Album David Bowie: The Next Day
De Britse zanger David Bowie (66) heeft een nieuw album uitgebracht: The Next Day. Dit album ligt sinds vandaag officieel in de schappen! Bowie had in januari de muziekwereld al verrast door op z'n 66ste verjaardag onaangekondigd het nummer 'Where Are We Now?' uit te brengen, zijn eerste single in tien jaar. Het nieuwe album The Next Day is het 24ste studioalbum van Bowie. Zonder enig gerucht is het album opgenomen. De Britse zanger werkte samen met producer Tony Visconti (The Stranglers, T-Rex, Morrissey). Het album werd opgenomen in The Magic Shop studios in New York. Aan tafel: Erik van Gruijthuijsen, Thijs Schrijnemakers en Ricky Koole.

De Week Draait Door: Dominee Gremdaat, Bas Welling
We nemen de week door met:
- Bas Welling is bedenker van Polonaisevoordekoning.nl. Mensen kunnen thuis een polonaise lopen, dat filmen en uploaden naar de site. Vervolgens wordt dit gemonteerd tot de langste (digitale) polonaise ooit en getoond op televisie en op grote schermen tijdens de inhuldiging. Zijn idee om de inhuldiging van onze nieuwe Koning te omlijsten werd door het Nationaal Comité als eerste erkend met een 'Oranje Strik'.
- Dominee Gremdaat zal troostende woorden bieden voor wielrenners. Dopingschandaal volgde op dopingschandaal, maar de renners houden vol!

Stand up comedy: Pieter Derks
Pieter Derks vat de week op komische wijze samen.

Muziek: Orlando
Orlando speelt de single 'Show me where the bullets go' van haar debuutalbum 'The Early Warning Company'

In deze uitzending van DWDD waren David Bowie en Paul Haenen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 8 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie