Uitzending
DWDD - 28-2-2013

28-2-2013

DWDD

2117 x bekeken | 1 reacties
6
In deze uitzending: Jort Kelder, Felix Rottenberg, Ron Fresen, Maxim Februari en Jan Mulder. Muziek is er van Cody ChesnuTT, tafeldame is Fidan Ekiz.

Jort Kelder, Felix Rottenberg en Ron Fresen
Hoewel minder erg dan gevreesd, deed het CPB vandaag sombere voorspellingen: het begrotingstekort gaat de komende twee jaar over de Europese norm van 3 procent heen, economische groei laat nog een jaar op zich wachten, de werkloosheid loopt op.

De cijfers kwamen niet als een verrassing, woensdag was Minister van FinanciŽn Dijsselbloem al druk bezig om met de meeste fractievoorzitters te overleggen welke stappen het kabinet zou kunnen nemen, omdat het kabinet geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer. Het kabinet onderzoekt nu eerst aanvullende bezuinigingen, maar handhaving van de 3 procents-norm lijkt niet langer mogelijk. Hoe gaat de coalitie dit oplossen? Regeert de oppositie nu dankzij de Eerste Kamer? Italiaanse toestanden in Nederland? Aan tafel: Jort Kelder, Felix Rottenberg en Ron Fresen.

Maxim Februari
NRC Columniste en filosofe Marjolijn Februari deed vorig jaar september een opmerkelijke mededeling: ik ga voortaan verder door het leven als man. In zijn column van die dag stond: Ďik wil niet langer rondlopen in een lichaam dat mij niet pastí en dus begon hij in het voorjaar aan een geslachtverandering die hem van vrouw tot man zal maken. Om het eens en voor altijd te vertellen, schreef Maxim Februari het boek ĎDe maakbare maní.

Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Cody ChesnuTT
Cody ChesnuTT (1968) is een Amerikaanse R&B en neo-soul zanger en muzikant, in Nederland vooral bekend dankzij een hit uit 2002: The Seed (2.0), een remake samen met The Roots. ChesnuTT smeedt elementen uit rock, funk, soul, hip hop en blues tot een vuige cocktail.

Fidan Ekiz
Fidan Ekiz (1976) is journalist. Ze was onder andere correspondent voor RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. Ook werkte ze als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Ze maakte samen met Kees Schaap de documentaireserie Veerboot naar Holland. Deze documentaire gaat over de emigratie van vijf Turkse vrouwen. Ekiz tekende het verhaal op uit de mond van haar moeder en haar vriendinnen.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Jort Kelder, Felix Rottenberg, Marjolijn Drenth von Februar en Fidan Ekiz te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 28 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie