Uitzending
DWDD - 26-2-2013

26-2-2013

DWDD

1532 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending onder meer: Roek Lips, ons boekenpanel, Ronald Giphart, Jonnie en Thérèse Boer. Muziek is er van The Pignose Willy's, tafelheer is Johan Fretz.

Roek Lips
Roek Lips is de netmanager, de baas van Nederland 3. Op 17 oktober 2011 trof hem een groot persoonlijk drama. Zijn zoon was op vakantie in het Spaanse San Sebastian. Met twee vrienden en een vriendin gingen ze zwemmen in de zee toen het misging. Twee kwamen op eigen kracht uit de zee, een werd gered door een surfer maar de achttien jarige Job Lips verdronk. Vader Roek Lips schreef Het Boek Job.

Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra
Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: het DWDD boekverkoperspanel! Op de laatste dinsdag van de maand presenteren Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra hun favoriete boek in de uitzending en kiezen zij gezamenlijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

Jonnie en Thérèse Boer en Ronald Giphart
Tijdens de Oscars van de kookboeken, de Gourmand World Cookbook Awards, viel dit weekend het kookboek ‘Puurst’ van Jonnie en Thérèse Boer in de prijzen. ‘Puurst’ is verkozen tot Beste Kookboek ter Wereld in de categorie ‘Chef’. In hun boek staan er geen recepten bij de gerechten maar een verhaal, culinair proza genoemd, van Ronald Giphart. Ze introduceren naast zout, zoet, bitter, zuur, vet en umami een 7e smaak: 3D. Origineel genoeg om de jury te laten overdonderen en dat leidde tot deze kers op de taart voor de drijvende krachten achter de Librije: Jonnie en Therese Boer. Puurst is het laatste deel uit de trilogie van het culinaire koppel en vertelt over smaak en (r)evolutie. Het boek geeft inzicht in de ontwikkeling van Jonnies kookkunst.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 26 februari door de VARA. Te gast waren Roek Lips en Ronald Giphart. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie