Uitzending
DWDD - 3-10-2016

3-10-2016

DWDD

1060 x bekeken | 0 reacties
7
Eddy van Wessel
De Nederlandse oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans overleed gisteren aan het front in de Libische stad Sirte. Hoewel hij een kogelvrij vest droeg, wist een sluipschutter hem in het hart te raken. Eddy van Wessel, ook oorlogsfotograaf, vertelt hoe hij het verschrikkelijke nieuws heeft ervaren en waarom Oerlemans zo goed was.

David van Reybrouck
Drie jaar geleden schreef cultuurhistoricus David van Reybrouck het boek ‘Tegen verkiezingen’, een pleidooi voor loting van burgers om de democratie te vernieuwen. In zijn essay schreef hij dat overal in Europa de democratie in het slop zat en hoe een systeem van loting bij kan dragen aan meer inspraak van burgers in de politiek. Nu is de situatie, na een tumultueuze zomer met de coup in Turkije, de Brexit en Trump, actueler dan ooit. Tijd dus voor een hernieuwde versie van zijn pamflet. Aan tafel: David van Reybrouck.

Cyril Directie, Joost Patocka en Mario Goossens
Voor het boek ‘The Drum Thing’ interviewde en fotografeerde Deirdre O'Callaghan de beste drummers ter wereld. In het boek, dat tot stand kwam via Kickstarter, staan onder andere portretten van Ringo Starr (The Beatles), Jack White (The White Stripes), Lars Ulrich (Metallica) en Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters). Vanavond vertellen drummers Cyril Directie, Joost Patocka, Mario Goossens over hun helden.

Muziek: Josephine Zwaan
Singer-songwriter Josephine Zwaan schrijft en zingt gevoelige Nederlandstalige liedjes over het hedendaagse leven. In 2014 stond zij in de finale van het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ met het nummer ‘Los Vast’. Op 7 oktober brengt zij haar debuutalbum ‘1/4’ uit, een ode aan de rafelrandjes zoals zij het zelf zegt. Vanavond zingt zij voor ons het nummer ’Morgen’!

Özcan Akyol
Özcan is vanavond de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 3 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie