Uitzending
DWDD - 4-10-2016

4-10-2016

DWDD

1012 x bekeken | 0 reacties
6
Abdelkarim El-Fassi
Volgende week lanceert Abdelkarim El-Fassi in de Kinderboekenweek het alternatieve kinderboekenweekgeschenk. Titel: ‘Minder minder kinderboek’. Het gaat over drie kinderen die op zoek gaan naar de (overleden) meneer van Dale, omdat ze last hebben van bepaalde woorden, zoals kutmarokkaan (dat ook echt in de Van Dale is opgenomen). Hiermee hoopt El-Fassi een discussie te starten over taalgebruik. Vanavond schuift hij bij ons aan met zijn boek.

Taco Dibbits
Het Rijksmuseum presenteert vanaf 7 oktober 2016 voor het eerst een compleet overzicht van één van de meest mysterieuze en experimentele kunstenaars uit de Gouden Eeuw: Hercules Segers. Aan tafel directeur van het Rijks: Taco Dibbits.

Martijn Fischer
Na succesvolle voorstellingen over de kredietcrisis, de misstanden bij Ahold en de malversaties in de bankenwereld is er nu een nieuwe van theatergroep De Verleiders, over de machtspositie van Big Pharma en de macht van de zorgverzekeraars: Slikken én stikken. Zónder Pierre Bokma, maar mét Martijn Fischer. De voorstelling gaat volgende week in première in Carré en trekt daarna het land in.

Muziek: Iris Hond met het Matangi Quartet
De talentvolle pianiste Iris Hond heeft een nieuw album: ‘Dear World’. Het album is een grensverleggende mix van klassieke muziek en moderne popelementen en is opgenomen met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (o.a. bekend van Madonna, Elton John, Pink Floyd en Leonard Cohen). Vanavond treedt Iris bij ons op in de studio samen het Matangi Quartet!

Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Fidan Ekiz en Martijn Fischer te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie