Uitzending
DWDD - 3-4-2012

3-4-2012

DWDD

1597 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de 40-minuten uitzending van dinsdag 3 april zijn: Jurre Hermans, Mathijs Bouman, Sonja Barend en Coen Verbraak. Muziek is er in DWDD Recordings van Freek de Jonge en Ntjam Rosie. Tafeldame is Sylvana Simons.

Jurre Hermans en Mathijs Bouman
Lord Wolfson of Aspley Guise is een Britse topman van een kledingketen. Hij schreef vorig jaar een prijsvraag uit, omdat hij zich zorgen maakt over de eurocrisis. Diegene die kan vertellen hoe Europa uit de economische problemen moet komen, kan een prijs van 250.000 pond winnen, de 'Wolfson Economics Prize'. Naast grote economen die meedingen, zit de Nederlandse Jurre Hermans van 11 jaar ook bij de 452 inzendingen. Hij maakte zich ook zorgen nadat hij op het Jeugdjournaal over de eurocrisis hoorde. Hij schreef een plan met een uitgebreide tekening hoe dit probleem verholpen kan worden. Wanneer alle Grieken hun euro's naar de bank brengen, komt het wel weer goed. De hoofdprijs heeft Jurre niet gewonnen, maar hij wordt bedankt voor de moeite met een eervolle vermelding en 100 euro. Vanavond is Jurre Hermans te gast met econoom Mathijs Bouman om te praten over zijn plan.

Sonja Barend en Coen Verbraak
Sonja Barend wordt wel de koningin van de Nederlandse talkshow genoemd, maar zelf is ze spaarzaam in het geven van interviews over haar persoon. Documentairemaker Coen Verbraak kon haar echter overhalen en mocht haar volgen. Het resultaat is een intiem portret waarin niet alleen wordt teruggeblikt op haar tv-carrière, maar ook uitgebreid wordt ingegaan op haar familiegeschiedenis. Zo wordt Sonja's grondige afkeer van discriminatie en onrecht deels verklaard doordat haar vader in WOII door de Duitsers werd gedeporteerd naar Auschwitz, waar hij niet uit terugkeerde. Aan tafel: Sonja Barend en Coen Verbraak.

DWDD Recordings
In DWDD recordings spelen artiesten een favoriet nummer van een ander. In deze editie zijn Freek de Jonge en Ntjam Rosie te gast.

Sylvana Simons
Sylvana Simons (1971) was in de jaren 90 TMF veejay. Daarna stapte ze over naar SBS6 waar ze een aantal controversiële programma's presenteerde, als: 'Sex on the beach' en 'De Bus'. Daarna werkte ze lange tijd als 'TV Makelaar' voor RTL en presenteerde ze ook 'Dancing with the Stars'. In 2009 maakte ze de overstap van RTL naar NPS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 3 april door de VARA. Te gast waren Sonja Barend, Coen Verbraak, Freek de Jonge, Mathijs Bouman en Sylvana Simons. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie