Uitzending
DWDD - 29-3-2012

29-3-2012

DWDD

2641 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van donderdag 29 maart zijn: Lidy en Hans van der Wal, Mark Tuitert, Marc Lammers, Dirk Jan Roeleven. Tafelheer is Arie Boomsma en muziek is er van Kyteman Orchestra.

Hans en Lidy van der Wal
Ze was een veelbelovend talent en net toegetreden tot de Comedytrain, ze had naar eigen zeggen nooit verwacht dat ze ooit de kant van stand-up comedy zou opgaan. Ze bleek een groot talent en er wachtte haar een grote teoekomst in de wereld van het cabaret. Totdat ze in de nacht van 25 op 26 maart van 2011 op het Mercatorplein in Amsterdam - door een wegpiraat die met veel te hoge snelheid reed - werd aangereden. Floor was van Theatercafé Toomler op weg naar huis. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door en diezelfde dag overleed Floor in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Morgen verschijnt er ter nagedachtenis aan haar het boek: Floor, broze snippers van een intens leven. De ouders van Floor: Hans en Lidy van der Wal zijn te gast.

Mark Tuitert en Marc Lammers
Omdat we een schitterende sportzomer tegemoet gaan, met het EK voetbal, Wimbledon, de Tour de France en als sluitstuk de Olympische Spelen in Londen, maken wij een variatie op onze 'Denk Anders' en 'Klink Anders' clip, namelijk een Sport Anders Clip. Hierin presenteren we zeventien sporters of coaches die de ontwikkeling van hun sport hebben bepaald door anders te durven zijn, anders te durven trainen, presteren of winnen. Vandaag met: Mark Tuitert en Marc Lammers.

Dirk Jan Roeleven
Dirk Jan Roeleven regisseerde de aflevering van Classic Albums waarin 'Venus' een belangrijke rol speelt. Het nummer staat op de plaat 'At home' wat de belangrijkste plaat van de band Shocking Blue is. Op At Home staat eveneens Love Buzz, een nummer dat een cultstatus heeft bereikt in Japan en Amerika omdat Nirvana het als eerste single heeft uitgebracht. Sinds de jaren negentig heeft Robbie van Leeuwen, bijgenaamd The Genius, de pers gemeden. Speciaal voor Classic Albums verbreekt hij het stilzwijgen. In de aflevering komen ook manager Cees van Leeuwen, platenbaas Willem van Kooten, fotograaf Ronnie Hertz en diverse muzikanten aan het woord.

Kyteman Orchestra
Colin Benders is Kyteman: een hiphopact die op het podium werd neergezet door twintig muzikanten. Het album The Hermit Sessions is door Colin zelf gemaakt: hij heeft alle instrumenten zelf gespeeld. Hij wordt geprezen om zijn veelzijdigheid. Het jaar 2009 was voor Colin Benders erg succesvol. Met zijn hiphop-orkest heeft hij flink aan de weg getimmerd. Negen maanden na zijn grote doorbraak op EuroSonic Noorderslag 2009 kwam in november 2009 zijn eerste dvd uit: 'The Hermit Session Tour live'. In maart 2011 kwam het album 'Kytecrash' uit, waarvoor Kyteman de samenwerking is aangegaan met o.a. Eric Vloeimans. Precies een jaar later brengt Kyteman samen met zijn orkest het album 'The Kyteman Orchestra' uit.'

Arie Boomsma
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carriëre als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio. Lange tijd was hij was presentator bij de EO, waarmee hij echter meerdere malen botsingen had. Begin 2009 schaarde hij zich aan de zijde van EO-coryfee Andries Knevel door aan te geven niet in de letterlijke opvatting van het scheppingsverhaal te geloven. Dit leidde tot verontwaardigde reacties bij de EO-achterban.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 29 maart door de VARA. Te gast waren Arie Boomsma, Kyteman, Marc Lammers, Mark Tuitert, Cees van Leeuwen, Eric Vloeimans, Robbie van Leeuwen en Willem van Kooten. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Te gast in de uitzending van donderdag 29 maart zijn: Lidy en Hans van der Wal, Mark Tuitert, Marc Lammers, Dirk Jan Roeleven. Tafelheer is Arie Boomsma en muziek is er van Kyteman Orchestra. Hans en Lidy van der Wal …
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Te gast in de uitzending van donderdag 29 maart zijn: Lidy en Hans van der Wal, Mark Tuitert, Marc Lammers, Dirk Jan Roeleven. Tafelheer is Arie Boomsma en muziek is er van Kyteman Orchestra. Hans en Lidy van der Wal …
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  Te gast in de uitzending van donderdag 29 maart zijn: Lidy en Hans van der Wal, Mark Tuitert, Marc Lammers, Dirk Jan Roeleven. Tafelheer is Arie Boomsma en muziek is er van Kyteman Orchestra. Hans en Lidy van der Wal …
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten