Uitzending
DWDD - 27-3-2012

27-3-2012

DWDD

2154 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast in de 40-min. uitzending van dinsdag 27 maart zijn: Twan Huys, Leonoor Pauw, Adelheid Roosen, Marnie Blok, Lieneke le Roux. Muziek is er in DWDD Recordings van Djurre de Haan en Ilse de Lange en tafeldame is Halina Rijn.

Twan Huys
Het zijn nog slechts de voorverkiezingen in de VS, maar toch gaat het er zo fel aan toe alsof het al om de presidentspost zelf gaat. De strijd in het Republiekeinse kamp wordt heftig gestreden. Wordt het favoriet Mitt Romney, of maakt zijn rivaal, de oerconservatieve Rick Santorum het hem toch nog lastig? Het moddergooien heeft inmiddels extreme vormen aangenomen. Men noemt dit ook wel de smerigste voorverkiezingen ooit waarbij de verwijten over en weer elkaar in rap tempo opvolgen. We praten erover met Twan Huys. Hij volgt de Amerikaanse verkiezingen voor ons op de voet.

Leonoor Pauw, Adelheid Roosen, Marnie Blok en Lieneke le Roux z
Voor hun rol van zussen die een videoband willen maken voor hun ouders die veertig jaar getrouwd waren, kregen Marnie Blok, Adelheid Roosen, Lieneke le Roux, Maartje Nevejan en Leonoor Pauw in 1997 gezamenlijk een Gouden Kalf. De film Broos stond aan het begin van een bijzondere vriendschap. Een vervolg lag altijd wel in de planning, maar een noodzaak was er niet. Nu wel. Muis, het personage dat gespeeld wordt door Leonoor Pauw, heeft kanker, net als Leonoor zelf. Zij, Adelheid Roosen, Marnie Blok en Lieneke le Roux zijn te gast.

DWDD Recordings
In DWDD recordings spelen artiesten een favoriet nummer van een ander. In deze editie zijn Ilse DeLange en Djurre de Haan (awkward i) te gast.

Halina Reijn
Halina Reijn (1975) is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster Ún geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'. Reijn studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam. Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich meer gaan toeleggen op film.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 27 maart door de VARA. Te gast waren Adelheid Roosen, Halina Reijn, Ilse DeLange, Lieneke le Roux, Marnie Blok, Twan Huys en Maartje Nevejan. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie