Uitzending
DWDD - 10-4-2012

10-4-2012

DWDD

1984 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van dinsdag 10 april zijn: Maarten van Rossem, Saskia de Brauw, Robert Kranenborg, Paul van Gessel. Muziek is er van Go Back To The Zoo en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Maarten van Rossem
Ook Ineke van Gent maakte vanmorgen een blunder voor de camera van 3FM. Ze liet blijken - de in 1994 overleden - Richard Nixon een goede spindoctor van Barack Obama te vinden. Net als politicus John Leerdam ging ze mee in de verzinsels van interviewer Lex Uiting. Deze vroeg ook nog aan Van Gent wat Nixons ruime ervaring zou kunnen bijdragen aan Obama's campagne? Hij zou de mensen goed bij elkaar kunnen brengen, aldus Ineke van Gent. Ze was kennelijk even vergeten dat de oud Amerikaanse premier in 1974 aftrad vanwege het Watergate schandaal. We praten erover met Maarten van Rossem.

Robert Kranenborg en Paul van Gessel
Robert Kranenborg en Paul van Gessel zullen vanavond in de studio 'Pied de Cochon' bereiden. Kort gezegd zijn dat varkenspootjes. De receptuur is oorspronkelijk afkomstig van de Franse kooklegende Charles Barrier. Barrier had rond 1870 een restaurant waar mensen van heinde en verre naartoe kwamen. Van hem wordt gezegd dat hij voor het eerst zalm rookte, maar ook voor het eerst ganzenlever maakte. De varkenspoten worden pas 'Pied de Cochon' nadat ze een nacht in zout hebben gelegen, gegaard worden in bouillon, gevuld worden met kip, of truffel, of ganzenlever of morieltjes en als laatste gepocheerd worden en daarna nog aangebraden worden in boter. Het gerecht wordt geserveerd met pommes de Anna (dunne aardappelschijfjes).

Saskia de Brauw
Fotomodel Saskia de Brauw is te gast. Ze behoort tot de elite van de modellenwereld. Opmerkelijk is het feit dat ze bijna 31 jaar is, maar toch één van de meest gevraagde Nederlandse fotomodellen van dit moment is. Ooit werd ze op haar zestiende in de tram ontdekt. Ze stopte lange tijd, studeerde af aan de kunstacademie en maakte anderhalf jaar geleden een doorstart als model. Haar handelsmerk is haar androgyne look. Ze is de muze van Karl Lagerfeld en deze maand gasthoofdredacteur van L'Officiel.

Go Back To The Zoo
De huisband van DWDD van het seizoen 2010/2011 was Go Back To The Zoo! Het viertal trad geregeld op in de uitzendingen, in ieder geval elke laatste vrijdag van de maand tijdens de media-uitzendingen. Ze gaven muzikaal commentaar. Na Roel van Velzen, Moke, Lucky Fonz III, Rigby was het de beurt aan Go Back To The Zoo! Go Back To The Zoo is een goede bekende van het programma. Ze waren voordat ze huisband werden eerder in de uitzendingen te zien met 'Beam me Up' dat Nike gebruikte voor een internationale reclamecampagne. De band had toen nog geen platencontract. DWDD werd fan en is de band op de voet blijven volgen. Ondertussen scoort GBTTZ hit na hit!

Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond (al is hij de laatste tijd steeds vaker op een andere dag present)! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in Dit Was het Nieuws.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 10 april door de VARA. Te gast waren Maarten van Rossem, Marc-Marie Huijbregts en Robert Kranenborg. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie