Uitzending
DWDD - 30-1-2014

30-1-2014

DWDD

1767 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 30 januari: De Ideale Muziekavond van Di-rect. Tafelheer is Adriaan van Dis, maar hij geeft ook dichtcollege aan ons tienerparlement. Muziek is er van Eveline Vroonland.

Adriaan van Dis en ons Jongerenparlement
Vandaag is de Poëzieweek begonnen! Een week lang dichtkunst in de spotlights. Honderden scholen, bibliotheken, uitgeverijen en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen organiseren activiteiten om poëzie onder de aandacht te brengen. In deze tweede editie is het centrale thema ‘Verwondering’.

De Poëzieweek trapt vandaag af met de Gedichtendag, die onder meer op Twitter gevierd werd. Op 5 februari wordt het evenement afgesloten met het Gedichtenbal in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. K. Schippers schreef voor deze editie het poëziekado ‘Buiten Beeld’, dat lezers gratis krijgen bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan gedichtenbundels. Adriaan van Dis geeft een college over de dichtkunst aan ons tienerparlement: Janne Igbuwe (17 jr), Mischa Dols (17 jr), Geoffrey Ruis (16 jr) en Lotte Wilmink (17 jr).

De Ideale Muziekavond van: Di-rect
Hoe zou de ideale muziekavond van de mannen van Di-rect eruit zien? Vol met stampende Rock-N-Roll, of toch wat verrassingen hier en daar?

Vanavond zitten Bas, Jamie, Marcel, Vince én Spike bij ons aan tafel om ons wat muzikale pareltjes naar eigen keus, te laten horen! Ook laten spelen zij hun nieuwste single 'Invincible', die morgen in de winkels ligt.

Muziek: Eveline Vroonland
Singer-songwriter Eveline Vroonland presenteerde in 2012 via YouTube haar nummer 'Safe And Sound'; onlangs verscheen haar debuutalbum 'The Jump'!

In deze uitzending van DWDD waren Adriaan van Dis en Frans van Zoest te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 30 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie