Uitzending
DWDD - 3-12-2012

3-12-2012

DWDD

1874 x bekeken | 0 reacties
9
In de uitzending van maandag 3 december o.a.: David Grifhorst, Maarten van Rossem en Churandy Martina . Muziek is er van BL3NDER en tafelheer is Jan Mulder.

David Grifhorst
Na The Passion was dit zijn nieuwe, grote project. Het Junior Eurovisie Songfestival, goed voor meer dan 20 miljoen kijkers door heel Europa. De regie was in handen van David Grifhorst. Afgelopen zaterdag was de finale in de Heineken Music Hall en heeft de Oekraïense Anastasiya met het liedje Nebo gewonnen. Vanavond is hij bij ons in de studio!

Churandy Martina
Churandy Martina is Nederlands snelste sprinter en bovendien optimist pur sang. De op Curaçao geboren atleet, die in Londen voor Nederland uitkwam op de Olympische Spelen, heeft het fenomeen 'blij zijn' een nieuwe dimensie gegeven. Hoewel hij geen medailles won, is het woord 'teleurstelling' dan ook nooit bij hem gevallen. Zo vroeg een verslaggever hem of de teleurstelling groot was, nadat hij vijfde werd in de finale 200 meter. Waarop Martina antwoordde: 'Neeee man, ik ben blij man!!'
In Londen stond hij in de finales van de 100 m, 200 m en 4 x 100 m. Martina is Nederlands recordhouder op de 100 m, 200 m en de 4 x 100 m estafette. Samen met zijn medesprinters, werd Martina Europees Kampioen op de 4 keer honderd meter estafette. Daarvoor werden ze genomineerd voor de verkiezing van sportploeg van het jaar. Aan tafel: niemand minder dan Churandy Martina zelf.

Maarten van Rossem
Voor het derde achtereenvolgende jaar treedt historicus Maarten van Rossem op met een eindejaarsconference. Ditmaal voor het eerst in Carré. Met zijn ironie fileert van Rossem de politieke ontwikkelingen in Nederland en kijkt hij terug op het afgelopen jaar.
Vroeger hield Van Rossum elk jaar een soort van mini conference in het Parooltheater, waar zo'n dertig man in kan. Twee jaar geleden vroeg hoofdredacteur Frans Smits of Van Rossem het niet weer eens wilde oppakken. Binnen de kortste keren was Paradiso uitverkocht. Vorig jaar stond hij in de Mary Dresselhuys-zaal in het Delamar.
Maandag is hij bij ons in de studio!

BL3NDER
Maandag bij ons in de studio: BL3NDER. Een samenwerking tussen een jazztrio`(Bas van Lier, Cyril Directie en Harry Emmery) en een rapper (Def P.). Ze spelen het nummer 'Hier van Boven'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 3 december door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Churandy Martina, Maarten van Rossem en Def P. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie