19-11-2009
3690 x bekeken | 1 reacties
Gasten in de uitzending van donderdag 19 november zijn: Kees Jansma, Gerard Nijssen en Tom de Witte. Muziek wordt verzorgd door Typhoon en New Cool Collective en tafelheer is Jort Kelder.
Kees Jansma
Kees Jansma is dé perschef van het Nederlands elftal. In de uitzending van donderdag 19 november is hij te gast om te praten over - hoe kan het ook anders - voetbal. Alle deelnemende landen aan het WK in 2010 zijn bekend. Zijn er verrassingen? Vier december wordt in Kaapstad de loting van het komende WK gehouden. Gaat Nederland hoge ogen gooien en kunnen ze de grote verwachtingen weten waar te maken?
Gerard Nijssen
Gerard Nijssen deed de beeldresearch voor de documentaire 'Farewell' die op het IDFA in première gaat. De documentaire is het reisverslag en liefdesverhaal van de jonge adellijke journaliste Lady Grace Drummond-Hay en de veel oudere Karl von Wiegand, beiden correspondenten van het Hearst Press-imperium. Ze zijn allebei passagiers van de ‘Graf Zeppelin’, de eerste zeppelin in de geschiedenis die in 1929 in 21 dagen een reis om de wereld maakte
New Cool Collective
n de uitzending van donderdag 19 november komen New Cool Collective en Typhoon gezamelijk optreden ter gelegenheid van hun nieuwe ep: 'Chocolade'.
New Cool Collective is een band die werd opgericht in 1994 en bestaat uit Benjamin Herman (saxofoon), Anton Goudsmit (gitaar), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Willem Friede (keyboard/arrangeur), Jos de Haas (percussie), Leslie Lopez (bas) en David Rockefeller (trompet). Tot op heden bracht de band acht albums uit.
Typhoon
In de uitzending van donderdag 19 november is Typhoon samen met New Cool Collective te gast om een nummer te spelen van hun gezamenlijke ep 'Chocolade'. Dit album is tot stand gekomen nadat de muzikanten tijdens Bevrijdingspop in Zwolle in 2007 samen speelden.
Typhoon is een Nederlandse rapper die vanaf begin 2009 samen met: Rico en Sticks samen met ART, Typhoon en James doorgaan met de formatie 'Fakkelbrigade' . Afgelopen maart won Typhoon een zilveren harp.
Tom de Witte
Tom de Witte is een Belg die geboren werd met een ernstige oogafwijking. In de loop van zijn leven verslechterde zijn zicht en sinds het begin van dit jaar is hij definitief blind. Hij gaat nu door het leven als 'de batman van België', omdat hij gewoon over straat kan. Hij doet dit met behulp van echolokalisatie. Dit is een techniek die vleermuizen ook gebruiken.
Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.
Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.
Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925, een website 'voor de betere kantoorknuppel'.
Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 19 november door de VARA. Te gast waren Benjamin Herman, Gerard Nijssen, Jort Kelder en Kees Jansma. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
Reacties op deze uitzending
-
blikker12629
20-11-2010 22:57
Ik kijk geregeld en gisteren werd ik voor het eerst vreselijk misselijk van de uitzending (komt waarschijnlijk omdat ik vele uitzendingen mis). Ik zag een stukje uit een documentaire 'Marathon Boy'. Natuurlijk is het goed dat documentaire makers schrijnende situaties wereldwijd kenbaar maken maar tijdens DWDD werd daar zo vreselijk luchtig over gedaan! Na het zien van beelden waarvan mijn maag minimaal 3 keer omdraaide, vroeg volgens mij, Marc Marie hoe het nu met het jongetje uit de documentaire gaat. Er werd kort verteld dat het zeer waarschijnlijk alleen maar vreselijker ging (stiefvader dood, waarschijnlijk naar de moeder wat het jongetje niet wilde of bij de Maffia). Dat was het. Direct verder zonder emotie maar zelfs lacherig. 'Ja, mooi hoor zo'n documentaire', maar als niemand iets doet met die beelden en die realiteit, wat is dan het mooie aan documentaires? Dan is het gewoon walgelijke sensatiezucht. Ik vind het vreselijk als kinderen lijden en het voorbeeld gisteren was gruwlijk en ik was teleurgesteld over het gebrek aan gevoel voor dit jongetje. Ik hoef voorlopig geen DWDD meer.