Uitzending
DWDD - 21-2-2013

21-2-2013

DWDD

1926 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Coen Verbraak, Joost Zwagerman, fans van Najib Amhali en Youp van 't Hek. muziek van Douglas Firs. Tafeldame is Willemijn Veenhoven.

Coen Verbraak
Vandaag hoopt Bram Moszkowicz te redden wat er te redden valt bij het Hof van Discipline. Hij spande hoger beroep aan tegen het vernietigende oordeel dat over hem werd geveld, waardoor hij niet langer zijn beroep mocht uitvoeren.

Hij zal niet alleen de vastgestelde misdragingen moeten uitleggen, ook zijn houding tijdens het proces zal hij moeten goedmaken. Waarom was hij toen bijvoorbeeld niet persoonlijk aanwezig? De flamboyante advocaat heeft een charme-offensief gelanceerd waarin hij zich nederig opstelt, een unicum. "Voortschrijdend inzicht" zou hem veranderd hebben. Zou het genoeg zijn en kan hij zijn oude ambt weer oppakken? We bespreken de zaak met documentairemaker Coen Verbraak, die Moszkowicz uitgebreid interviewde voor ‘Kijken in de Ziel’.

Joost Zwagerman
Tot 27 mei hangt in het Tate Modern (museum voor hedendaagse kunst in Londen) werk van Roy Lichtenstein. Zijn pop-art wordt voornamelijk gekenmerkt door het gebruik van felle kleuren en dikke zwarte lijnen. We praten erover met Joost Zwagerman.

Fans van Youp van ‘t Hek en die van Najib Amhali
De VARA heeft een lange traditie als het gaat om cabaret. Veel registraties op tv en radio worden door de omroep verzorgd. Ook is de VARA constant op zoek naar nieuw talent. De kritische boodschap in combinatie met een lach past goed bij het profiel van ‘verschillige’ omroep. Steeds meer cabaretiers stappen echter over naar commerciële zender RTL4. Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen en Najib Amhali, zenden hun theaterregistraties nu daar uit. Zonder aanpassingen, maar toch kregen zij het verwijt voor het grote geld te gaan en hun idealen te verloochenen. Onlangs nog uitte Youp van ’t Hek kritiek op de reclameblokken: “het zou niet mijn artistiek advies zijn, die man van Albert Heijn door je voorstelling te laten lopen”. Aanstaande zaterdag staan de shows van Najib en Youp op tv tegenover elkaar geprogrammeerd. Aan tafel een discussie tussen fans van Youp van ‘t Hek en die van Najib Amhali.

Douglas Firs
Douglas Firs, het alter ego van Gertjan van Hellemont, speelt zijn single 'Pretty Legs and Things to Do'.

Willemijn Veenhoven
Willemijn Veenhoven is donderdag tafeldame.

In deze uitzending van DWDD waren Joost Zwagerman, Najib Amhali en Coen Verbraak te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 21 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie