Uitzending
DWDD - 25-2-2013

25-2-2013

DWDD

1505 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Hans Wijers, Herman Koch. Muziek is er van MainStreet, tafelheer is Jan Mulder.

Hans Wijers
Oud-minister van Economische Zaken Hans Wijers (D66) is voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat zich bezighoudt met de organisatie en coördinatie van de festiviteiten rondom 30 april, de dag van de inhuldiging. Vandaag presenteert Wijers een persconferentie over de feestelijkheden rondom de troonswisseling in Amsterdam. In het comité zitten, onder anderen, ook oud-tennisser Richard Krajicek, 'entertainmentkoning' Joop van den Ende, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en de Amsterdamse wethouder Andrée van Es. Vanavond zit Hans Wijers bij ons aan tafel.

Herman Koch
Amper twee weken na verschijning van The Dinner, de Amerikaanse vertaling van Het diner van Herman Koch, lijkt de roman hard op weg om ook Amerika te veroveren. The Dinner verschijnt zaterdag vanuit het niets op nummer 9 in The New York Times-bestsellerlijst.

MainStreet
De muziek wordt maandag verzorgd door MainStreet! De boyband is hot. Miljoenen views op YouTube, concerten verkopen in luttele minuten uit en ook wij werden overspoeld met reacties.

De vier jongens doen in 2011 individueel auditie voor het eerste seizoen van The Voice Kids, maar geen van hen is succesvol. Ze houden contact, besluiten een groep op te richten en nemen een single op: ‘Stop the time’. Hiermee halen ze de finale van het Nationaal Junior Songfestival 2012. Ze zijn de publieksfavorieten, maar de jury besluit anders. De interesse van de muziekindustrie is echter gewekt. Ze tekenen een platencontract en hun tweede single ‘Mind is Blown’ wordt uitgebracht, hun debuutalbum verschijnt op 29 maart 2013.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 25 februari door de VARA. Te gast waren Hans Wijers, Herman Koch en Jan Mulder. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie