Uitzending
DWDD - 25-3-2015

25-3-2015

DWDD

1536 x bekeken | 0 reacties
7
Peter R. de Vries
Willem Holleeder stond vandaag voor de rechter naar aanleiding van zijn mogelijke betrokkenheid bij twee criminele afrekeningen. Eerder deze week legde zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex Sandra belastende verklaringen over hem af. Tijdens de rechtszaak ging Holleeder hier echter niet op in. Wel bleek dat Holleeder het had voorzien op Peter R. de Vries. Wat gaat er nu gebeuren? We bespreken het met Peter R. de Vries zelf.

Tim Krabbé
Naast schrijven en schaken heeft Tim Krabbé ook een passie voor wielrennen. In de jaren zeventig reed hij een tijd als (amateur)renner en deed hij mee aan vele wielerwedstrijden. In zijn roman ‘De Renner’ uit 1978 vertelt Tim hoe hij deelnam aan de Ronde van Mont Aigoual. Deze week verschijnt zijn nieuwe boek ‘De Veertiende Etappe’, met de beste korte verhalen die hij de afgelopen jaren over wielrennen schreef.

Jett Rebel en Leo Blokhuis over Brian Wilson
Brian Wilson is het brein achter de Amerikaanse band The Beach Boys en op 3 april verschijnt zijn soloplaat ‘No Pier Pressure’. De andere leden van The Beach Boys spelen op sommige tracks ook mee. De eerste single ‘Sail Away’, met Blondie Chaplin en Al Jardine, is al online te beluisteren. Wilson probeert het beach boy-gevoel uit de jaren zestig weer terug te halen. In september start hij een tour in Engeland. Daarnaast verschijnt op 5 juni de eerste film over de muzikant, genaamd ‘Love & Mercy’. Jett Rebel en Leo Blokhuis weten alles over het leven van Brian Wilson en bespreken de legende vanavond aan tafel.

Muziek: La Petite Bande + Sopraan Minna Nyberg
Bach’s Johannes Passion wordt morgen door het wereldberoemde barokorkest La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken gespeeld en gezongen in het Concertgebouw in Amsterdam. Vanavond is La Petite Bande samen met Sopraan Minna Nyberg te zien bij ons in de studio!

In deze uitzending van DWDD waren Leo Blokhuis, Tim Krabbé, Brian Wilson en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 25 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie