Uitzending
DWDD - 24-3-2015

24-3-2015

DWDD

1582 x bekeken | 0 reacties
7
Gijs Scholten van Aschat, Halina Reijn en Hans Kesting
De Engelse Koning Richard III regeerde slechts 2 jaar, van 1483 tot 1485, toen hij omkwam op het slagveld. Hij staat te boek als een wreed en gewetenloos heerser dankzij het toneelstuk dat Shakespeare over hem schreef. Historici betwijfelen echter of dat beeld op waarheid berust.

Drie jaar geleden vonden archeologen onder een parkeerplaats in Leicester zijn overblijfselen. Zijn misvormde rug vormde aanleiding voor een vermoeden dat bevestigd werd door DNA onderzoek. Donderdag wordt de koning herbegraven, dit keer wel met pracht en praal. Vele Engelsen betoonden de vorst de laatste eer. We bespreken Richard III met 3 acteurs. Gijs Scholten van Aschat speelde hem in 2010, Halina Reijn speelde de vrouw van Richard III en Hans Kesting gaat vanaf juni de koning spelen in ‘Kings of War’ bij TGA.

Jasper Krabbé
De grootste Matisse tentoonstelling in Nederland ooit! ‘De oase van Matisse’ in het Stedelijk Museum Amsterdam laat naast werken van uiteraard Matisse ook werken van zijn tijdgenoten zien uit de eigen collectie. Wie inspireerden hem en welke kunstenaars werden weer door Matisse geïnspireerd ? Zie zijn invloed terug bij een abstracte kunstenaar als Rothko of een Russische Avantgardist als Malevich. Maar natuurliljk zijn ook de sublieme ‘cut outs’ ruim vertegenwoordigd: de prachtige, veelkleurige uitgeknipte vormen op vaak enorme canvassen. Aan tafel: Jasper Krabbé.

Peter R. de Vries
Twee zussen van Willem Holleeder en een ex-vriendin, weduwe van de in 2000 vermoorde Sam Klepper, hebben belastende verklaringen afgelegd tegen Holleeder. De vrouwen voelden zich met de dood bedreigd door Willem Holleeder waardoor zij niet langer wilden zwijgen. Holleeder moet woensdag voor de rechter verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Aan tafel: Peter R. de Vries en de advocaat van de drie vrouwen, Wout Morra.

Muziek: Orgel Vreten
De band Orgel Vreten heeft een nieuw album met een nieuwe orgelvreter: Darius Timmer. Op 30 maart verschijnt het nieuwe album ‘Komrad’, een instrumentale plaat met keiharde orgelrock en subtiele intermezzo’s. Daarnaast staat er ook een nieuwe clubtour gepland! Vanavond zijn orgelvreters Thijs en Darius mét hun hammondorgels bij ons in de studio.

In deze uitzending van DWDD waren Gijs Scholten van Aschat, Halina Reijn, Hans Kesting, Jasper Krabbé en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 24 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie