Uitzending
DWDD - 19-3-2015

19-3-2015

DWDD

1438 x bekeken | 0 reacties
7
Frénk van der Linden, Sywert van Lienden en Sheila Sitalsing
De stemmen zijn geteld: de PvdA is de grote verliezer, oppositiepartij D66 de grote winnaar en de VVD blijft de grootste partij. Regeringspartijen VVD en PvdA kunnen ook na deze verkiezingen niet rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer. Ook met de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP is er geen meerderheid in de senaat. Mark Rutte moet dus op zoek gaan naar steun bij partijen als GroenLinks, CDA en SP. Gaat het verlies aan steun in de Eerste Kamer gevolgen hebben voor het voortbestaan van het kabinet-Rutte 2? Aan tafel: Frénk van der Linden, Sywert van Lienden en Sheila Sitalsing.

Michiel van Erp en Ellen Vogel
Niets zo vluchtig als acteerprestaties. Waar schilders een doek nalaten of schrijvers een boek, blijft van acteurs eigenlijk niets anders over dan de herinneringen in de hoofden van het publiek. Documentairemaker Michiel van Erp, ooit zelf acteur. vroeg zich af hoe acteurs op leeftijd omgaan met die onvermijdbare vergankelijkheid. Doorspelen tot het einde om de spotlights zo lang mogelijk vast te houden en dus te bestaan? Of gewoon vrede hebben met de vergetelheid? Michiel van Erp maakte er de documentaire 'De dingen die voorbij gaan' over. Hij schuift aan met de 93-jarige actrice Ellen Vogel.

Muziek: zZz
Na ruim zes jaar is het zover! Juggernaut, het nieuwe album van zZz. Ze hebben naast festivals als Glastonbury en Lowlands, muziek gemaakt voor speelfilms en een theatervoorstelling. Ze treden de komende tijd ruim dertig keer op in Europa. Je kan ze gaan zien op Tweetakt, Paaspop en het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, maar vanavond eerst bij ons in de studio!

In deze uitzending van DWDD waren Ellen Vogel, Frénk van der Linden, Michiel van Erp en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 19 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie