Uitzending
DWDD - 20-3-2015

20-3-2015

DWDD

1406 x bekeken | 0 reacties
6
SXSW: Alexander Klöpping
Elk voorjaar wordt in Austin, Texas het festival South by Southwest (SXSW) gehouden, over muziek, film en interactieve media. Vorig jaar was hij er als bezoeker, nu was Alexander Klöpping (Blendle) er als spreker en zat hij in een panel op SXSW over nieuwe verdienmodellen in de journalistiek. Alexander komt vertellen over zijn ervaringen en ontdekkingen op het festival en brengt ons zo op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die we in de gaten moeten houden!

Harpiste Lavinia Meijer & Jeroen Krabbé
Wereldberoemd harpiste Lavinia Meijer is te gast samen met Jeroen Krabbé. Haar nieuwe cd, waarin ze werken van Yann Tiersen, Satie, Debussy en Ravel heeft bewerkt tot harpmuziek, is door Krabbé voorzien van sfeerteksten en passende schilderijen van eigen hand. Krabbé laat zich met liefde meevoeren op een muzikale reis door de harpiste, die eerder werk van Philip Glass en Ludovico Einaudi ‘hertaalde’ voor harp. Krabbé schrijft: “Ongekende landschappen, betoverende streken doemen al luisterend voor me op. Dat vrije onbelemmerde reizen doet zich met name voor bij de ijle klanken van Lavinia Meijers harp.” We reizen graag met hem mee.

De Week Draait Door: Dominee Gremdaat
Dominee Gremdaat geeft ons houvast, ook in politiek roerige tijden!

De Week Draait Door: De Zwarte Meteoor - Tom Egbers
Steve Mokone, de Zwarte Meteoor, is overleden. Hij was de eerste buitenlandse en de eerste donkere speler in het Nederlands betaald voetbal, dat in 1954 werd ingevoerd. Tom Egbers heeft in 1995 een boek uitgebracht over Steve Mokone: De Zwarte Meteoor. Dit boek werd verfilmd en ging eind 2000 in première. In 2002 bracht Egbers een tweede boek uit over Mokono: Twaalf Gestolen Jaren. Aan tafel vertelt hij vanavond over deze voetballegende.

Muziek: Ralph de Jongh
Deze bluesman kondigde onlangs zijn comeback aan en won meteen weer de The Dutch Blues Challenge 2014. Hij werd ooit ontdekt door niemand minder dan Harry Muskee van Cuby + Blizzards en speelde vervolgens bij die band in het voorprogramma. Gisteren werd zijn nieuwe plaat 'Sun Coming Up' gelanceerd vanuit de North Sea Jazz Club en vanavond komt hij zijn nieuwe muziek in de studio van DWDD ten gehore brengen!

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Ook deze vrijdag is Marc-Marie natuurlijk de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Tom Egbers, Lavinia Meijer, Alexander Klöpping, Paul Haenen, Jeroen Krabbé en Marc-Marie Huijbregts te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 20 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie