Uitzending
DWDD - 31-3-2015

31-3-2015

DWDD

1598 x bekeken | 0 reacties
6
Bert Koenders
Bert Koenders, onze minister van Buitenlandse Zaken, is gastheer van de Global Conference on Cyberspace die op 16 april begint. De internationale meeting moet ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het internet veiliger wordt en de dreiging van een cyberoorlog in kaart wordt gebracht. En hoe extremisten online bestreden moeten worden. Want jihadisme is op dit moment de grootste kopzorg voor Koenders. Gisteren nog maakte hij bekend de tegoeden van vier Nederlandse jihadisten te hebben bevroren. Genoeg te bespreken met minister Koenders!

Wouter Cajot, Casper Luckerhof, Grietje Braaksma en Veronie Snijder-Kramer
Maart zit er alweer bijna op! Hoog tijd dus voor het boek van de maand. Zoals gebruikelijk zullen onze vier verkopers ons ondersteunen bij deze gloednieuwe editie, waarbij zij hun favorieten tippen en we samen komen tot de gemeenschappelijke favoriet met de titel 'Boek van de maand'! Wouter Cajot van ’t Stad Leest in Antwerpen, Veronie Snijder-Kramer van boekhandel Kramer in Winterswijk, Casper Luckerhof van de Kennemer Boekhandel in Haarlem en Grietje Braaksma van de Bijenkorf.

Het Beste Duet 5: Jan Dulles
Het duet. Niet weg te denken uit de geschiedenis van de popmuziek. Twee vocalisten stuwen elkaar tot ongekende hoogten. Wij gingen op zoek naar de beste duetten, maar realiseerden ons dat heel veel prachtige samenzangen zijn gemaakt door artiesten die niet meer onder ons zijn. De techniek bood gelukkig uitkomst en liet in DWDD Leona Philippo een duet zingen met niemand minder dan Marvin Gaye.

Ondertussen zijn we aanbeland bij de vijfde editie. Jan Dulles gaat samen met het B-Movie Orchestra het duet aan met een legendarische artiest. Wie o wie zal het dit keer zijn?

Muziek: Sevdaliza
Sevdaliza werd in Iran geboren als Sevda Alizadeh. Ze kwam op haar vijfde naar Nederland en is nu geland in Rotterdam. Haar eigentijdse R&B, die neigt naar FKA Twigs en Kelele, slaat internationaal aan. De single ‘Backseat Love’, geproduceerd door Sjam Sjamsoedin van Nobody Beats The Drum, werd uitgebracht op het grote WARP-label, waar ook bijvoorbeeld Aphex Twin zijn platen uitbrengt. Haar debuut-EP is nu uit: 'The Suspended Kid', een tegendraadse plaat, soulvolle electronica met een duister en mysterieus randje, geproduceerd door Mucky.

In deze uitzending van DWDD was Bert Koenders te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 31 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie