Uitzending
DWDD - 25-1-2013

25-1-2013

DWDD

1414 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending: Alexander Klöpping, het echtpaar de Heus-Zomer, Dunya Verwey, Claudette van Trikt en Thomas van Luyn. Muziek is er van Wallace Vanborn, Pieter Derks doet stand-up comedy, Marc-Marie Huijbregts is tafelheer.

Neergang Apple? Alexander Klöpping
Apple is de koning van de technologiebedrijven. Althans, zo leek het. Gisteren zakte het aandeel Apple met 12% omlaag omdat de gepresenteerde resultaten tegenvielen. Weliswaar boekte het bedrijf nog steeds enorme winst, maar analisten hadden hogere winsten voorspeld, dus de resultaten voelden als een teleurstelling. In september vorig jaar stond het aandeel op maar liefst 705 dollar, nu ruim onder de 500 dollar.

Critici menen dat het bedrijf niet verder kan groeien. Niet innovatief, noch creatief omdat genie Steve Jobs is overleden. Hij stond aan de wieg van de revolutionaire iPhone, iPod en iPad. De onlangs gelanceerde iPad Mini en iPhone 5 zijn slechts variaties op een thema.

Groei lijkt ook praktisch niet verder mogelijk, de Westerse wereld is bijna verzadigd. De concurrentie timmert ondertussen hard aan de weg. Samsung groeit onstuimig en het duo oude reuzen Nokia/Windows werkt aan een comeback. Zal Apple sneuvelen op het slagveld van de gadgets?

Collectie de Heus-Zomer - Singer Museum in Laren
Het echtpaar Henk en Victoria de Heus-Zomer verzamelt sinds 1989 hedendaagse beeldende kunst over de hele wereld. Karel Appel, Jan Schoonhoven, Michael Raedeker, Marlene Dumas, Anselm Kiefer, Sigmar Polke, Neo Rauch, Tony Cragg en Fang Lijun zijn slechts enkele van de wereldberoemde kunstenaars van wie het echtpaar werken kocht. Nog nooit was de collectie van Henk en Victoria in een Nederlands museum te zien, maar vanaf 25 januari 2013 komt daar verandering in. Het Singer Museum in Laren presenteert een overzicht van deze nauwelijks bekende topcollectie.

De Week Draait Door
We nemen de afgelopen week door met spraakmakende gasten:
- Dolle Mina’s weer in actie: Dunya Verwey en Claudette van Trikt zijn feministen van het eerste uur. Zij voerden gisteren actie voor het 'plasrecht in de trein', precies 43 jaar na hun eerste actie voor 'openbaar plasrecht'.
- In navolging van David Bowie brengt ook Prince twee nieuwe nummers uit. Thomas van Luyn zit hierover aan tafel.

Muziek: Wallace Vanborn
De Gentse rockers van Wallace Vanborn spelen hun Serious Talent-single 'We Are What We Hide'.

In deze uitzending van DWDD waren Thomas van Luyn en Alexander Klöpping te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 25 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie