Uitzending
DWDD - 28-1-2013

28-1-2013

DWDD

1246 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Peter Vandermeersch, Ramsey Nasr met leden van het Metropole Orkest, Howard Komproe, Ramon Beuk, Marc de Hond en Prem Radhakishun. Muziek is er ook van Douglas Firs, Jan Mulder is tafelheer.

Peter Vandermeersch
Zijn de gedrukte kranten nu echt aan het eind van hun Latijn? Onlangs verscheen de Amerikaanse documentaire ‘Black & White and Dead All Over’, waarin een inktzwart beeld wordt geschetst van de staat van de onderzoeksjournalistiek in de VS. Sinds 2007 verdween namelijk 30% van de banen in de krantenindustrie in de VS en maar liefst 286 lokale kranten sloten hun deuren. Hierdoor zou er geen ruimte meer zijn voor diepgaand onderzoek en de nog bestaande kranten lijden onder investeringsmaatschappijen. Staat het er in Nederland net zo slecht voor? Wat vindt Peter Vandermeersch van dit onderwerp?

Ramsey Nasr
Na vier jaar neemt Ramsey Nasr aanstaande donderdag (op Gedichtendag) afscheid als Dichter des Vaderlands. Op deze dag verschijnt ook de bundel ‘Mi have a droom’, welke, naast de vaderlandse gedichten, ook de opiniestukken bevat die Nasr schreef. ‘Mi have een droom’ wordt donderdagavond gepresenteerd in Paradiso tijdens het concert dat Ramsey Nasr geeft met het Metropole Orkest. Op die avond wordt ook de nieuwe Dichter des Vaderland gepresenteerd.
Ook ging op 25 januari 2013, tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam, een bijzonder project in première: Dichter Draagt Voor. Dit is een poging om 21 klassieke Nederlandstalige gedichten van beeld te voorzien en te verfilmen.

Howard Komproe, Ramon Beuk, Marc de Hond en Prem Radhakishun
De LULverhalen: een cabareteske tegenhanger van alle Gesluierde- Hormoon- Vagina- en Overgangs-monologen. Verschillende grote namen uit de Nederlandse cabaret-, radio-, televisie-, entertainment- en politiek-scène zetten elke avond een bijzondere LULverhalen voorstelling neer. Onder leiding van Howard Komproe komen elke avond drie wisselende gasten voorbij. De cast bestaat uit o.a.: Howard Komproe, Dolf Jansen, Humberto Tan, Lange Frans, Ad Visser, Fresku, Vincent Bijlo, Prem Radhakishun, Henk Schiffmacher, Jörgen Raymann, Michiel Borstlap, Frits Huffnagel, Martin Gaus en Jan Jaap van der Wal.

In deze uitzending van DWDD waren Howard Komproe, Jan Mulder, Ramon Beuk, Marc de Hond, Prem Radhakishun en Ramsey Nasr te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 28 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie