Uitzending
DWDD - 30-1-2013

30-1-2013

DWDD

1025 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer Ramsey Nasr en Jan Mulder. Muziek is er van Joseph Calleja, tafeldame is Jojanneke van den Berge. Nico Dijkshoorn dicht.

Jan de Hond en Herman Pleij
Vanavond doen conservator Jan de Hond en emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde Herman Pleij een bijzondere onthulling over het Rijksmuseum.

Ramsey Nasr
Na vier jaar neemt Ramsey Nasr aanstaande donderdag (op Gedichtendag) afscheid als Dichter des Vaderlands. Op deze dag verschijnt ook de bundel ‘Mi have een droom’, die, naast de vaderlandse gedichten, ook de opiniestukken bevat die Nasr schreef. ‘Mi have een droom’ wordt donderdagavond gepresenteerd in Paradiso tijdens het concert dat Ramsey Nasr geeft met het Metropole Orkest. Op die avond wordt ook de nieuwe Dichter des Vaderland gepresenteerd.
Ook ging op 25 januari 2013, tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam, een bijzonder project in première: Dichter Draagt Voor. Dit is een poging om 21 klassieke Nederlandstalige gedichten van beeld te voorzien en te verfilmen.

Jan Mulder
Jan Mulder geeft woensdag zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Opera: Joseph Calleja
Joseph Calleja (22 januari 1978, Attard) is een Maltese tenor. In augustus 2012 kwam zijn nieuwste album ‘A Tribute to Mario Lanza’ uit, welke direct op nummer 1 verscheen in de klassieke hitlijsten.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 30 januari door de VARA. Te gast waren Herman Pleij, Jan Mulder, Jojanneke van den Berge, Nico Dijkshoorn en Ramsey Nasr. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie