Uitzending
DWDD - 21-1-2013

21-1-2013

DWDD

986 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending: Twan Huys, Jesse Klaver, Eric Corton, Dolf Jansen, Joost Zwagerman. Muziek is er van Villeneuf, tafelheer is Jan Mulder.

Jesse Klaver en Twan Huys
Grijzer, vermoeider, minder naÔef, maar nog altijd bevlogen en presidentieel: Obama is begonnen aan zijn tweede ambstermijn in de VS. Hij staat voor een hele kluif, nu het land verdeelder is dan ooit. De staatsschuld, de wapenwet, het terugtrekken van de troepen in Afghanistan en ga zo maar door: het zijn geen simpele kwesties. Kan Obama nog de 'change' brengen die hij vier jaar geleden aankondigde? Aan tafel: GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver, Obama-fan van het eerste uur, en Twan Huys.

Eric Corton en Dolf Jansen
Wie geboren is in de jaren '70, '80 of '90 koestert er ongetwijfeld nostalgische herinneringen aan: het is dit jaar 50 jaar geleden dat het cassettebandje op de markt kwam! De Compact Cassette, zoals de officiŽle naam luidt, zette de muziekwereld totaal op zijn kop. Werd hij in eerste instantie bedacht voor het eenvoudig maken van eigen geluidsopnames, al snel werd het bandje gebruikt als muziekdrager door de komst van de Walkman en ghettoblaster.
Radio DJ Eric Corton en cabaretier Dolf Jansen koesteren warme gevoelens voor het cassettebandje en hebben hun oude mixed tapes meegenomen.

Joost Zwagerman
Joost Zwagerman bespreekt 'de zee' als thema in de beeldende kunst. Zo is In het nieuwste werk van Jan Cremer de zee de grootste inspiratiebron. Hij noemt zijn zeeŽn een logisch vervolg op zijn landschappen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 21 januari door de VARA. Te gast waren Dolf Jansen, Joost Zwagerman, Jan Mulder, Eric Corton, Twan Huys en Jesse Klaver. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie