Uitzending
DWDD - 31-1-2013

31-1-2013

DWDD

861 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending: Peter Vandermeersch, Michael Schaap, Humberto Tan en Jeroen Elshoff. Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts, muziek is er van Sir Yes Sir.

Peter Vandermeersch
Zijn de gedrukte kranten nu echt aan het eind van hun Latijn? Onlangs verscheen de Amerikaanse documentaire ‘Black & White and Dead All Over’, waarin een inktzwart beeld wordt geschetst van de staat van de onderzoeksjournalistiek in de VS. Sinds 2007 verdween namelijk 30% van de banen in de krantenindustrie in de VS en maar liefst 286 lokale kranten sloten hun deuren. Hierdoor zou er geen ruimte meer zijn voor diepgaand onderzoek en de nog bestaande kranten lijden onder investeringsmaatschappijen. Staat het er in Nederland net zo slecht voor? Wat vindt Peter Vandermeersch van dit onderwerp?

Michael Schaap
‘De Hokjesman’ is de naam van het tv-programma waarin Michael Schaap Nederlandse subculturen ontleedt. In acht afleveringen gaat hij langs bij Volendammers, Molukkers, boeren, autonomen, mariniers, antroposofen, SP-ers en edellieden en onderzoekt hij hun geschreven en ongeschreven wetten, regels, codes en taboes.

Jeroen Elshoff en Humberto Tan
Aanstaande zondag wordt het ultieme Amerikaanse sportevenement op televisie uitgezonden: de finale van de Super Bowl. Meer dan honderd miljoen kijkers zullen de American Football wedstrijd tussen de San Francisco 49’ers en de Baltimore Ravens aanschouwen. Naast een sportief hoogtepunt is het ook de gouden droom voor elke marketeer. De artiesten die in de pauze optreden zien hun plaatverkoop steevast stijgen. Dit jaar zal Beyoncé optreden, zonder dat zij daarvoor betaald krijgt. De reclamespotjes die rond de uitzending worden uitgezonden kosten gemiddeld 3,5 miljoen dollar per 30 seconden zendtijd. Reclamemakers halen alles uit de kast met supergrappige, opvallende en dure spotjes. Aan tafel: Jeroen Elshoff en Humberto Tan.

Sir Yes Sir
Op 1 maart komt hun nieuwe album 'We Should Talk' uit, alhoewel het album nu al online te koop is. In maart toert Sir Yes Sir door Nederland. Bij ons spelen ze het nummer 'Longing is Good Taste'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 31 januari door de VARA. Te gast waren Marc-Marie Huijbregts, Humberto Tan en Jeroen Elshoff. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie