Uitzending
DWDD - 24-1-2013

24-1-2013

DWDD

1502 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending: Mathijs Bouman, Taco Carlier, Thom Hoffman, Manuëla Kemp, Anne Soldaat, Ellen ten Damme en Tjerk Lammers. Muziek is er ook van Mister and Mississippi, tafeldame is Willemijn Veenhoven.

Thom Hoffman
Thom Hoffman kruipt vanaf 9 februari in de huid van Freddy Heineken voor een vierdelige dramaserie van de Tros.
De serie neemt de eenzame opsluiting van Heineken in een cel als uitgangspunt. Om zich goed in te kunnen leven, werd Hoffman zelfs drie dagen met kettingen vastgezet in een klein kamertje. 'Heineken zat daar drie weken, dus dat is natuurlijk niet te vergelijken. Maar ik heb wel een flinterdunne ervaring van wat hij heeft meegemaakt. Het is heel benauwend. Alleen als ik hoognodig naar de wc moest, kwam er iemand om de kettingen los te maken.', vertelt Hoffman in het AD.

Taco Carlier en Mathijs Bouman
In de serie 'succesvolle Nederlandse ondernemers' stelt DWDD vanavond aan u voor: VANMOOF.
Taco Carlier studeerde Industrieel Ontwerpen en liep stage bij Corus. Om daar te komen had hij een vouwfiets nodig. Hij kocht er één van het merk Strida op Marktplaats en ontdekte dat die fiets in Nederland bijna niet meer verkocht werd. Hij ging ze importeren, maar dit werd al snel saai. Het idee om zelf een fiets te ontwerpen lag voor de hand.
Carlier gaf 100 vrienden een prototype, ontworpen door Taco en zijn broer, waarop ze tijdens de winter door Amsterdam moesten rijden. Na die testwinter organiseerden ze een feest voor deze 100 vrienden. De tap bleef het eerste uur dicht: eerst moesten de verbeterpunten worden besproken. De fiets werd verbeterd waar het moest en de eerste VANMOOF-fiets was in 2008 een feit.
Daarna ging het razendsnel. De productie ging in een halfjaar tijd van 0 naar 10.000 fietsen. Een succesverhaal dus.
Aan tafel: Taco Carlier én Mathijs Bouman, die regelmatig bij DWDD te gast is om duiding te geven aan de economisch en financieel bangere tijden waar we sinds de bankencrisis in leven. Maar Mathijs wil ook laten zien dat er reden is om vertrouwen te hebben en zelfs trots te zijn op de Nederlandse economie. Dit is de derde in een serie.

Manuëla Kemp, Anne Soldaat en Tjerk Lammers
Fleetwood Mac, één van de meest geliefde en succesvolle bands uit de rockgeschiedenis, brengt op 25 januari 2013 het legendarische album Rumours opnieuw uit in een geremasterde versie. Ook komen er ter ere van de 35ste verjaardag van het album een uitgebreide en een deluxe versie uit. Aan tafel over dit onderwerp: Manuëla Kemp, Anne Soldaat en Tjerk Lammers.

Mister and Mississippi
De leden van Mister and Mississippi leren elkaar kennen in het eerste jaar van de Herman Brood Academie. Ze wonnen vervolgens de Amsterdamse Popprijs, zijn net verkozen tot Serious Talent bij 3FM, verzorgden eerder het voorprogramma voor artiesten als Patrick Watson en Blaudzun en speelden in januari een fantastische set op Noorderslag. Morgen komt hun titelloze debuutalbum uit.

Willemijn Veenhoven
Willemijn Veenhoven is donderdag tafeldame.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 24 januari door de VARA. Te gast waren Ellen ten Damme, Manuëla Kemp, Mathijs Bouman, Thom Hoffman en Anne Soldaat. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie