Uitzending
DWDD - 18-3-2015

18-3-2015

DWDD

1636 x bekeken | 0 reacties
7
Kitty Nijmeijer, Hendrik Lenstra, Barbara Baarsma en Vincent Icke
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Albert Einstein zijn Algemene Relativiteitstheorie openbaarde. Van deze theorie is weer de beroemde formule E = mc2 afgeleid. Hoewel niet iedereen de formule kan uitleggen, is deze wel bij iedereen bekend. Naast deze beroemde formule zijn er nog veel meer mooie formules. Aan tafel een aantal hoogleraren die ons vertellen wat hun favoriete formule is: Kitty Nijmeijer, Hendrik Lenstra, Barbara Baarsma en Vincent Icke.

Anton Corbijn
Fotograaf en regisseur Anton Corbijn wordt dit jaar zestig. Hij krijgt een bijzonder verjaardagscadeau: een expositie met het meeste complete overzicht van zijn werk tot nu toe. Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag organiseren een grote dubbeltentoonstelling ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag. De tentoonstelling in het Gemeentemuseum laat met een grote overzicht van zijn oeuvre zien hoe hij zich de laatste veertig jaar heeft ontwikkeld. In het Fotomuseum worden foto’s van bands en musici waar Corbijn mee samenwerkte tentoongesteld.

Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Muziek: The Black Marble Selection
Vorig jaar waren ze al te gast bij DWDD om hun heerlijke, op de jaren ’60 gebaseerde sound te laten horen: The Black Marble Selection. Tussen het vele optreden door vonden ze nog tijd om een heus album op te nemen: ‘Under Her Spell’, uiteraard ook verkrijgbaar op mooi dik vinyl. Reverb open en gaan!

In deze uitzending van DWDD waren Anton Corbijn, Barbara Baarsma, Hendrik Lenstra, Jan Mulder en Vincent Icke te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 18 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie