Uitzending
DWDD - 18-1-2013

18-1-2013

DWDD

1197 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Erik Dijkstra, Peter R. de Vries, Bart van Loo, Martin Koolhoven en John de Wolf. Muziek is er van Navarone, Pieter Derks doet stand-up comedy. Tafelheer is Ali B.

Nabeschouwing Lance Armstrong: Erik Dijkstra, Peter R. de Vries
Vannacht werd het eerste deel van het Oprah Winfrey-interview met Lance Armstrong uitgezonden. Hij bekende doping te hebben gebruikt tijdens al zijn Tour de France-zeges. Epo, testosteron, groeihormonen, bloedtransfusies, geen enkel middel werd geschuwd. De bekentenis kwam meteen aan het begin van het interview. Hij noemde echter geen namen van andere renners, ontkende de spil te zijn geweest van een uitgebreid dopingnetwerk en uitte ook geen beschuldigingen aan het adres van ploegarts Michele Ferrari. Wat vonden wielerliefhebbers Erik Dijkstra en Peter R. de Vries van het interview? En wat verwachten zij van deel twee?

Bart van Loo: nieuw college Franse chansons
Na een aantal overweldigende colleges in 2012, mogen wij met trots aankondigen dat niemand minder dan francofiel Bart van Loo vanavond weer zijn eigen bevlogen licht zal schijnen over het verhaal achter de Franse chanson! Van Loo zal o.a. vertellen over het verband tussen muziek en poëzie, aan de hand van verschillende chansons, en zo de Franse geschiedenis wederom tot leven laten komen.

Van Loo (1973) heeft een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Hij is de auteur van de Frankrijktrilogie 'Eten! Lezen! Vrijen!' (2011), van de bestseller 'Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk' (2011) en van 'Bleu Blanc Rouge' (2012).


De Week Draait Door

We nemen de afgelopen week door:

- Na ‘Sterren Op Het IJs’ en ‘Sterren Springen’ is er nu ‘Sterren Springen Schans’, oftewel ‘De Vliegende Hollanders’. In het programma moeten BN’ers van een heuse skischans springen. Deelnemers zijn onder meer: Lange Frans, Sita, Emile Ratelband, Jodi Bernall en, bij ons aan tafel, John de Wolf.

- ‘Django Unchained’ is de nieuwe film van Quentin Tarantino. Regisseur Martin Koolhoven geeft zijn mening over de western.

- Als afsluiting hebben we de week in Soundbites en is er stand-up comedy van Pieter Derks.

In deze uitzending van DWDD waren Peter R. de Vries, Erik Dijkstra en Lance Armstrong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 18 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie