Uitzending
DWDD - 15-2-2010

15-2-2010

DWDD

3035 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van maandag 15 februari zijn: Jaqueline Cramer, Peter van Wees, Alexander Klöpping, Eva Simons en Dagan Cohen. Muziek is er van Pam Feather en tafeldame is Halina Reijn.

Jacqueline Cramer
Jacqueline Cramer is minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Na haar kritiek op de fouten in de klimaatrapporten van het Intergovernmental Panel on Climat Change, kreeg zij hier veel reactie op. In een open brief aan het NRC Handelsblad van 12 februari legt zij nogmaals uit wat ze met haar opmerkingen bedoelde en geeft ze haar visie op 'climategate'.

Peter van Wees
Skeleton is een vorm van sleeën. De sporter ligt op de buik op een kleine slee en glijdt met het hoofd naar voren naar beneden. Meestal wordt de sport beoefend op een bobsleebaan. De slee heeft geen rem, -of stuurmechanisme, de sporter kan slechts met zijn voeten remmen en bijsturen. De bereikte snelheden liggen ruim boven de 100 kilometer per uur waardoor de skeletonracers bloot staan aan krachten tot wel 5G. De naam 'skeleton' is ontleend aan de kale skeletachtige slee die oorspronkelijk werd gebruikt en blijkbaar deed denken aan een skelet.

Vanaf november 1999 beoefent Peter van Wees deze Olympische sport.
Vanavond zal van Wees onder anderen ingaan op het dodelijke trainingsongeluk van de Georgiër Nodar Koemaritasjvili op de Winterspelen.

Dagan Cohen
Dagan Cohen was na zijn studie aan de Rietveld Academie zelfstandig kunstenaar en evenementenorganisator voor Amsterdamse clubs als Mazzo en Roxy. Hij was medeoprichter en Creative Director van The Supper Club. Z’n reclameloopbaan begon hij als Art Director. Daarna werd hij creative director van verschillende reclameburo's en internetburo's.

Alexander Klöpping
Alexander Klöpping is ondernemer en expert op het gebied van computers en internet. In de uitzending van 15 februari komt hij praten over het vijfjarig bestaan van Youtube. Youtube is de laatste jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Het videokanaal heeft een enorme impact. Alexander Klöpping geeft zijn visie.

Eva Simons
Eva Simons is een zangeres die mede dankzij Youtube bekend is geworden. In de uitzending van 15 februari komt zij praten over het vijfjarig bestaan van Youtube. Het videokanaal is de laatste jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Het videokanaal heeft een enorme impact. Eva Simons geeft haar visie.
Eva Simons is bekend geworden door het tv-programma 'Popstars The Rivals' en de meidengroep 'Raffish' waarmee ze het programma won. Tegenwoordig is ze bekend als soloartiest en heeft ze haar debuutsingel 'Silly Boy' uitgebracht.

Het nummer 'Silly Boy' is erg veel bekeken en beluisterd op internet. Vooral omdat het gerucht ging dat het nummer een samenwerking zou zijn tussen Rihanna en Lady Gaga. Dit bleek niet te kloppen. Het liedje is van Eva Simons en leverde haar enorm veel free-publicity op.

Pam Feather
Pam Feather, ofwel Pamela Slagveer is zangeres. De Rotterdamse timmert al sinds haar 15de hard aan de weg en dat heeft haar geen windeieren gelegd. In 2009 werd haar eerste single 'Phone Call' uitgebracht en ondertussen is ook haar tweede single 'Cannot Change the Weather' een feit. Deze single en 'Phone Call' staan beiden op haar debuutalbum 'Feather Tales' dat op 2 april wordt uitgebracht.

In de uitzending van 15 februari speelt Pam Feather 'Cannot Change the Weather'.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Jacqueline Cramer, Dagan Cohen, Eva Simons en Alexander Klöpping te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 15 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie