Uitzending
DWDD - 26-9-2011

26-9-2011

DWDD

2698 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van maandag 26 september zijn: Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van der Ven, Eelco Keune, Erik van den Boom, Carice van Houten en Mies Bouwman. Muziek is er van Ryan Adams en tafelheer is Jan Mulder.

Dennis van de Ven, Jeroen van Koningsbrugge en Eelco Keune
Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge werden bij het grote publiek bekend door de tv-serie ‘Draadstaal’, die door de VPRO werd uitgezonden. In het satirische programma passeerden diverse typetjes de revue, zoals Fred en Ria Onderbuik en Joop en Leon van de snackbar. Het programma werd toen geproduceerd door productiehuis CCCP. Van Koningsbrugge en Van de Ven raakten in conflict met CCCP en stapten over naar productiehuis Talpa. ‘Draadstaal’ werd ‘Neonletters’ en werd in het vervolg uitgezonden door de AVRO. In een rechtszaak werd echter bedongen dat CCCP de eigenaar zou blijven van de typetjes. Afgelopen maandag begon de tweede reeks van Neonletters waarin eerdergenoemde typetjes toch weer te zien waren. CCCP was 'not amused' en spande met succes een rechtszaak aan.

Erik van den Boom
Erik van den Boom heeft als dertienjarige deze zomer zijn gymnasiumdiploma behaald. Inmiddels is hij veertien en is hij begonnen aan zijn studie natuurkunde aan de TU Delft. Erik is niet alleen heel slim, maar ook nog eens heel muzikaal. Onder zijn artiestennaam Erik Arbores produceert hij clubmuziek, waarmee hij wil doorbreken bij het grote publiek. Vanaf vandaag is zijn eerste EP ‘Take it’ te koop via internet. De EP is uitgebracht door het label ‘Armada Music’ van DJ Armin van Buuren. In de uitzending vertelt hij over zijn studie en zijn muziek.

Mies Bouwman
Donderdag 29 september 2011 verschijnt het boek 'Mies. Omzien in Verbijstering'. Het is een biografie over Mies Bouwman, die ze - nadat haar biograaf Jan Juffermans overleed, zelf afmaakte. Omdat de carrière van Mies Bouwman twee weken begon nadat de eerste televisie-uitzending op 2 oktober 1951 te zien was, biedt het boek ook een overzicht van zestig jaar Nederlandse televisie. Maar dan zoals zij deze heeft beleefd. Vanavond is de 'reserve-koningin van Nederland' te gast om over haar indrukwekkende oeuvre te praten.

Ryan Adams
Ryan Adams is een Amerikaanse singer/songwriter. Naast muziek maken, dicht en schildert hij. In de jaren negentig van de vorige eeuw was hij frontman van de band Whiskeytown. In 2000 ging hij solo en werd zijn eerste plaat 'Heartbreaker' uitgegeven. Ondertussen schreef hij liedjes voor verschillende grote namen waaronder Willie Nelson.

Carice van Houten
Carice van Houten is één van Nederlands bekendste film- en toneelactrices van dit moment. Ze maakte in 1997 haar filmdebuut met 'Drie Ronden', en speelde vervolgens in talloze films, waaronder 'Suzy Q.', 'Minoes', 'Ik Omhels Je met Duizend Armen', 'Alles is liefde', 'Komt een vrouw bij de dokter' en recentelijk in: 'De Gelukkige Huisvrouw'.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 26 september door de VARA. Te gast waren Carice van Houten, Dennis van de Ven, Jan Mulder, Jeroen van Koningsbrugge en Mies Bouwman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie