Uitzending
DWDD - 16-1-2013

16-1-2013

DWDD

1162 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Roland Duong, Teun van de Keuken, Twan Huys, Reinier Paping, Jan Uitham, Jeen van den Berg, Tom Egbers. Tafelheer is Giel Beelen, muziek is er van The Horse Company.

Teun van de Keuken en Roland Duong
Het Verenigd Koninkrijk en Europa: het is nooit een gelukkig huwelijk geweest. Aanstaande vrijdag speecht de Britse premier David Cameron in Nederland, waarin hij zal uitweiden over hoe hij de rol van het Verenigd Koninkrijk binnen de EU in de toekomst ziet.
Het Britse lidmaatschap van de Europese Unie is een heet hangijzer in het Verenigd Koninkrijk. Een ruime meerderheid van de leden van Camerons Conservatieve Partij wil minder bemoeienis van Brussel. Dat houdt in dat ze alleen in de gemeenschappelijke markt willen blijven. Als dat niet kan, dan willen ze uit de Europese Unie stappen.
N.a.v. de komst van Cameron praten wij over de grootste misverstanden die leven rond Brussel en de Europese Unie met Roland Duong en Teun van de Keuken. Zij presenteerden in het voorjaar van 2009, 2010 en 2011 het Nederlandse programma De Slag Om Brussel, waarin zij 'feit en fictie in het woud aan Brusselse instellingen onderscheidden'.

Twan Huys
De nieuwste Spielberg, Lincoln, gaat over de strijd van de in 1865 vermoorde Amerikaanse president Abraham Lincoln tegen de slavernij en het morele dilemma waar hij voor komt te staan. De film, waarin Daniel Day-Lewis de hoofdrol speelt, is de grootste kanshebber voor de Oscars met 12 nominaties. Aan tafel: Twan Huys.

Reinier Paping, Jan Uitham, Jeen van den Berg en Tom Egbers
Vrijdag 18 januari is het 50 jaar geleden dat de meest legendarische - want zwaarste - Elfstedentocht werd gereden: die van 1963. Andere Tijden Sport wijdt er vanavond een uitzending aan. Wij blikken vanavond terug op deze legendarische gebeurtenis en wel mét de nummers 1, 2 en 3: Reinier Paping, Jan Uitham en Jeen van den Berg. Ook Tom Egbers schuift aan.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 16 januari door de VARA. Te gast waren Tom Egbers, Jeen van den Berg, Reinier Paping, Jan Uitham, Giel Beelen, Roland Duong, Teun van de Keuken en Twan Huys. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie