Uitzending
DWDD - 20-9-2013

20-9-2013

DWDD

1334 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Valentijn Avé, Elaine Hakkaart, Ilvy Njiokiktjien en Gerdi Verbeet. Tafelheer is Paul de Leeuw, muziek is er van HeavyLight, Pieter Derks neemt de week door.

De ideale muziekavond van De Jeugd van Tegenwoordig
Vanavond nemen we de ideale muziekavond van de Jeugd van Tegenwoordig en hun vaste producent is Bas Bron door. Welke muziekfilm, welke documentaire, welk concert, welke optredens, welk interview willen ze op tv laten zien als ze het voor het zeggen hebben? Houden ze eigenlijk meer van hiphop of juist van keiharde rock? En liever een documentaire of een live-dvd? Eerder gingen Acda en De Munnik, Guus Meeuwis, Blaudzun, Triggerfinger, Leo Blokhuis, The Golden Earring, Racoon, Carice van Houten en Mart Smeets hen voor. Beluister De Ideale Muziekavond van vorig seizoen terug via Spotify.

Volgende week verschijnt het vierde album van De Jeugd van Tegenwoordig met o.a. de single 'Een Barkie'. Luister hieronder de interactieve albumteaser. Zorg ervoor je youtube annotaties aan hebt staan: check rechtsonder bij de? video bij het knopje 'tandwieltje'.

De Week Draait Door 1: Oliver in New York
We nemen de afgelopen week door met:

- Valentijn Avé en Elaine Hakkaart. Allebei pas 13 jaar oud en nu al de hoofdrolspelers in 'Oliver in New York', de eerste musical ter wereld die werkt volgens het 'Pay What You Want' principe.

De Week Draait Door 2: Nederlandse Fotoweek
Vandaag begint de Fotoweek, de eerste ooit in Nederland. Tien dagen lang staat ons land in het teken van fotografie. Het thema 'Kijk! Mijn familie' stelt het familieportret centraal. Ilvy Njiokiktjien, Fotograaf des Vaderlands, portretteert honderd Nederlanders op hun verjaardag, waaronder Gerdi Verbeet. Het idee ontstond in een eerdere uitzending van DWDD, die je hieronder kunt bekijken.

Muziek: HeavyLight
Vier Rotterdamse jongens richten in 2011 een band op: HeavyLight. Ze maken naar eigen zeggen Progressieve Melodieuze Symphonische Indie Pop Rock”. De band is schatplichtig aan Muse en The Editors, maar ook Pink Floyd en eigentijdse muziek als dubstep zijn een inspiratiebron.
Begin 2013 verscheen hun eerste single ‘Hey’, die wordt opgepikt door 3FM en Radio 538 en zelfs op de site van Coldplay wordt getipt. In maart is de band Serious Talent op 3FM. Wordt hun nieuwe single ‘Any Moment Now’ de grote hit van de ze winter?

Stand-up comedy: Pieter Derks
Pieter Derks vat de week op komische wijze samen.

In deze uitzending van DWDD was Gerdi Verbeet te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 20 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie