Uitzending
DWDD - 18-9-2013

18-9-2013

DWDD

1062 x bekeken | 0 reacties
7
In deze korte uitzending onder meer: Jacco Gardner, Jean Audier, Rutger Hauer, Nico Dijkshoorn dicht, Tafelheer is Beau van Erven Dorens

Dave Hakkens
Duurzaamheid is een hip begrip. Tegelijkertijd leven we in een wegwerpmaatschappij. Waarom gebruiken we een mobiele telefoon over het algemeen niet langer dan twee jaar? En waarom is een computer meteen niet bruikbaar meer op het moment dat er één onderdeel kapot gaat? Gek eigenlijk. Dave Hakkens studeerde in juni cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven. Eén van zijn afstudeerprojecten was ‘Phonebloks’, een telefoon die bestaat uit losse, inwisselbare blokken.

Klinkt ingewikkeld? Hij maakte een filmpje om het idee uit te leggen, zette het op YouTube en ging nietsvermoedend op vakantie. Inmiddels bekeken bijna 12,5 miljoen mensen het filmpje, internationale persaandacht is een feit en vanavond zit hij bij ons aan tafel!

Sound of the sixties: Jacco Gardner en Jean Audier
Dinsdagavond 17 september werd bekend gemaakt dat Jacco Gardner de 3voor12 Award heeft gewonnen voor het beste Nederlandse album. Voor dit album ‘Cabinet of Curiosities’, werkte hij samen met Jean Audier, die als geluidstechnicus achter de knopen zat bij bands als Q65 en Golden Earring. Bij veel hits uit de jaren zestig en zeventig werd zijn limiter gebruikt. Jacco gebruikte deze limiter ook voor zijn nieuwe album om die typische jaren zestig sound te krijgen. Aan tafel: Jacco Gardner en Jean Audier.

Natuurgeweld: Rutger Hauer
Zijn stem is te horen in de Nederlandse versie van de natuurserie ‘North America’ die momenteel te zien is op ‘Discovery Channel’. Is Rutger Hauer behalve, één van Nederlands grootste exportproducten op acteergebied, nu ook onze eigen David Attenborough? Vanwege de vele films die hij op locatie opnam in de Verenigde Staten zag hij al meer van het continent dan veel Amerikanen kunnen zeggen en had meer dan genoeg kans om diep onder de indruk te raken van de ontzagwekkende natuur. Vanavond neemt hij ons mee op een reis langs een aantal van de mooiste gebieden die het Noord Amerikaanse continent rijk is.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 18 september door de VARA. Te gast waren Rutger Hauer en Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie