Uitzending
DWDD - 25-9-2013

25-9-2013

DWDD

1450 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending: Prem Radhakishun, Frénk van der Linden, Joost Vullings, Hilligje Kok-Bisschop, Willem Kok. Muziek is er van Editors, Nico Dijkshoorn dicht. Tafelheer is Valerio Zeno.

Prem Radhakishun, Frénk van der Linden en Joost Vullings
Vandaag vuurwerk op de eerste dag van de Algemene Beschouwingen. Al meteen vanaf het prille begin was het raak. Wilders kreeg het aan de stok met Pechtold die vroeg Wilders afstand te doen van neonazis op diens betoging. Daarna diende Wilders diende een motie van wantrouwen in, waarover direct werd gestemd en die, verrassend, ook door de SP werd gesteund, maar werd afgewezen. Daarna werd het een inhoudelijker en klassieker debat, maar de toon was gezet. We praten na met Prem Radhakishun, Frénk van der Linden en NOS-verslaggever Joost Vullings.

Hilligje Kok-Bisschop en Willem Kok
Aanstaande vrijdag gaat op het Nederlands Film Festival in Utrecht de documentaire ‘Houdt God van Vrouwen? van Emile van Rouveroy van Nieuwaal in première. In de film staat de orthodox reformatorische Hilligje Kok-Bisschop centraal. Zij worstelt met het vrouwen- en homostandpunt binnen haar kerk en de SGP. Vrouwen mogen simpelweg niet meepraten, homoseksualiteit is een doodzonde. Dat is problematisch voor Hilligje, helemaal als haar zoon Willem homoseksueel blijkt te zijn. Zij zitten vanavond beide aan tafel.

Top 5 ergernissen Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Muziek: Editors
De Britse band Editors staat 24 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Onlangs verscheen het album 'The Weight Of Your Love'. Beluister het album hieronder via Spotify:

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 25 september door de VARA. Te gast waren Frénk van der Linden, Prem Radhakishun, Joost Vullings, Jan Mulder en Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie