Uitzending
DWDD - 16-9-2013

16-9-2013

DWDD

1342 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending onder meer: Leon Giesen, Ferry van den Oever, Frank Boeijen en Douwe Bob. Muziek is er van The Strypes, tafeldame is Halina Reijn.

'De Tranen Van De Wolf', het vervolg: Leon Giesen en Ferry van den Oever
Twee weken geleden was Leon Giesen al bij ons te gast om uitleg te geven over zijn zoektocht naar de geheimzinnige schat van Hitler: de Tranen van de Wolf. Bladmuziek met geheime aanwijzingen, een document doorgegeven van generatie op generatie en codes die gekraakt worden: het klinkt als een sprookje of een verhaal van Dan Brown. Maar wel één met een vervolg! Met vrij grote zekerheid stelde Giesen de locatie vast waar de schat zich zou bevinden. Afgelopen week reisde hij af naar die plek, het Duitse Mittenwald, vergezeld door geoloog Ferry van den Oever. Graven mocht (nog) niet, maar bodemonderzoek werd wel toegestaan door de gemeenteraad van het kleine Duitse dorpje. Hebben ze iets gevonden? En zo ja, wat dan? Vanavond het vervolg van dit avontuur!

'Shaffy Recordings': Frank Boeijen en Douwe Bob
In 2007 onstond het idee om met Ramses Shaffy een plaat te maken, zoals Johnny Cash met de 'American Recordings' had gedaan. Shaffy nam twee oude nummers opnieuw op, maar zijn gezondheid liet hem definitief in de steek. Hij overleed op 1 december 2009.

Ter ere van de tachtigste verjaardag van Shaffy verschijnt postuum het album ‘Leef!’. Hedendaagse artiesten coveren nummers van de grootmeester: onder meer Lucky Fonz III, The Scene, De Dijk, Liesbeth List, Tim Knol, Paul de Leeuw en Alderliefste.

Aan tafel Frank Boeijen en Douwe Bob. Zij doen een'Shaffy Recording': net als de DWDD Recordings geven zij hun eigen glans aan een nummer van Shaffy. Eerder deden we dat met Michael Prins, Alex Roeka en Paul de Leeuw. Kijk dat hier terug.

Muziek: The Strypes
Een soort vroege Rolling Stones, zo wordt de band The Strypes omschreven. Teveel eer? Misschien, maar dat het de band voor de wind gaat moge duidelijk zijn: getekend bij Universal voor maar liefst vijf (!) albums, het managementbureau van Elton John doet de P.R. en Jimmy Page, Jeff Beck, Paul Weller en Noel Gallagher zijn ooit gespot bij een optreden. We zijn benieuwd naar de rauwe Rhythm & Blues en beat van deze vier jonge gasten uit Ierland.

Tafeldame: Halina Reijn
Gisteren nam ze de Theo d' Or in ontvangst, de belangrijkste toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol in Nora. Vanavond is ze bij ons als tafeldame.

In deze uitzending van DWDD waren Frank Boeijen, Halina Reijn en Leon Giesen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 16 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie