Uitzending
DWDD - 17-9-2013

17-9-2013

DWDD

1414 x bekeken | 1 reacties
7
In deze korte uitzending: Jan Mulder, Jort Kelder, René Gude, Frénk van der Linden, Mirjam de Blécourt, Beans & Fatback en Janne Schra.

Jan Mulder, Jort Kelder, Frénk van der Linden en René Gude
Het is Prinsjesdag, voor het eerst mocht Koning Willem-Alexander de Troonrede voorlezen en daarmee het regeringsbeleid voor het komende jaar aangeven. Jeroen Dijsselbloem presenteerde zijn miljoenennota. Er was weinig schokkend nieuws, mede omdat het grootste deel al gelekt was.

De Koning ging in op de voortwoekerende crisis die steeds meer mensen raakt. Maar het kabinet ziet ook signalen die voorzichtig duiden op wereldwijd economisch herstel. Hij sprak verder over de verandering van klassieke verzorgingsstaat naar ‘participatiesamenleving’. Nederlanders kunnen en moeten meer het heft in eigen handen nemen, in plaats van te vertrouwen op de verzorgingsstaat.

Jan Mulder heeft vandaag vooral de Koning gevolgd, Jort Kelder bevond zich middenin het officiële ceremonieel en ‘Denker des Vaderlands’ René Gude bespreekt wat de gevolgen zijn voor ons nationale humeur. Frénk van der Linden vindt de term 'participatiesamenleving' klinkklare onzin.

Changes: Beans & Fatback en Janne Schra
Vanavond gaan we verder met de muziekrubriek Changes, de opvolger van DWDD Recordings. De spelregels zijn nog steeds dezelfde en nog steeds eenvoudig: muziek die wij kennen, maar dan anders. In deze eerste editie van het nieuwe seizoen : Beans & Fatback in combinatie met Janne Schra.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 17 september door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Frénk van der Linden, René Gude, Jan Mulder en Janne Schra. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie