Uitzending
DWDD - 19-9-2014

19-9-2014

DWDD

1772 x bekeken | 0 reacties
6
In de uitzending van vrijdag 19 september: Diederik Jekel en Vincent Icke, 'Heintje' Simons, Marlou van Rhijn en Dominee Gremdaat. Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts, Peter Pannekoek doet stand-up comedy, muziek is er van Beginners.

Ig Nobel prijzen: Diederik Jekel en Vincent Icke
Dat wetenschap stemt tot nadenken wisten we, maar dat je er soms onbedaarlijk om moet lachen? Wat te denken van een wetenschappelijk verantwoord onderzoek naar afbeeldingen van Jezus in toast? Het uitglijden over een bananenschil? Of onderzoek waarbij een grote hoeveelheid bacon in een neusgat verdween?

Precies voor deze categorie is de Ig Nobel prijs in het leven geroepen. Een award voor wetenschap die je laat lachen, maar wel degelijk serieus onderzoek behelst. Het ‘Jezus in toast’ onderzoek bekeek waarom wij in onze hersenen proberen gezichten te destilleren uit vormen. Bacon blijkt een probaat middel tegen bloedneus en de banaan? Tsja misschien een excuus om veel bananen te kunnen eten. We bespreken de onalledaagse wetenschap met Diederik Jekel en Vincent Icke.

Heintje is terug: Hein Simons
Voor het eerst in 41 jaar komt er een Nederlandstalig album uit van voormalig superkindster Hein(tje) Simons. Het album heet ‘Thuis’. Hein Simons is afgelopen week 59 jaar geworden. Heintje maakte in de jaren zestig furore als kindsterretje met hits als 'Mama', 'Ich bau' dir ein Schloß', 'Ich sing ein Lied für dich' en 'Omaatje lief'.

Marlou van Rhijn: 'The Blade Babe'
Vanochtend is bekend gemaakt dat Marlou van Rhijn, ook wel bekend als de 'Blade Babe', het gezicht wordt van de nieuwe grote Europese reclamecampagne van Nike. De paralympisch kampioene van Londen is als eerste gehandicapte sporter prominent naar voren geschoven voor de 'Just Do It'-campagne.

Dominee Gremdaat
De dominee houdt niet van holle frasen en gezwets, vandaar dat hij zich opwindt over de Algemene Beschouwingen. Nietszeggende oneliners, warrige beleidstaal en wollige indrukmakerij. Bah! Kom d'r maar in dominee!

Muziek: Beginners
Jarenlang speelde Susanne Linssen viool in heel wat bandjes: Seedling, Hospital Bombers en awkward i. Nu heeft ze haar eigen band opgericht: ‘Beginners’, waar ze naast viool ook zang voor haar rekening neemt. Hun debuutalbum September Sunburn is net uit, een poppy plaat met een vette vleug jaren ’90. Denk REM meets Betty Serveert. Ze trommelde een heel leger ervaren muzikanten uit de Nederlandse Indiescene op om bijdragen te leveren, het resultaat is een prachtige folky plaat die ergens heel Hollands klinkt.

In deze uitzending van DWDD waren Paul Haenen, Vincent Icke, Hein Simons en Diederik Jekel te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 19 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie