Uitzending
DWDD - 15-9-2014

15-9-2014

DWDD

1830 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van maandag 15 september: Herman Pleij, Jeroen Robert Kramer en Herman van Veen. Tafeldame is Anna Drijver. Muziek is er van Bo saris.

Herman Pleij
De familie Tudor regeerde in de 15e en 16e eeuw over Engeland, Wales en later ook Ierland. Deze dynastie kwam in 1485 aan de macht met Hendrik VII die toen de troon besteeg. In het tijdperk dat de Tudors heersten legden zij de basis voor het Britse imperium. Het was een periode van bloei voor de Engelse literatuur, wetenschap en architectuur. Ook was het later een bron van inspiratie voor veel boeken, films en series. In The National Portrait Gallery in London is een tentoonstelling geopend over The Tudors. De portretten van de Tudor koningen en koninginnen zijn gerestaureerd en deze schilderijen zijn allemaal bij elkaar te bewonderen. Herman Pleij ging voor ons naar Londen om de tentoonstelling te bekijken.

Jeroen Robert Kramer
Oorlogsfotograaf Jeroen Robert Kramer vertrok in 2000 naar het Midden-Oosten. Hij maakte reportages over conflictgebieden in onder andere Syrië en Libanon. Zijn werk werd gepubliceerd in uiteenlopende kranten en tijdschriften; van The New York Times tot Vanity Fair. Door zijn werk liep Jeroen een oorlogstrauma op waardoor hij niet meer kon werken en voor een ander leven moest kiezen. Zijn werk stelt hij nu gratis online beschikbaar. Het enige dat hij eist is dat Peter Svenson de foto afdrukt worden voor €36,30 per stuk. De opbrengst gaat naar het AAP-Lab (Amsterdam Analogue Printing), het fotolaboratorium dat alle foto’s van Jeroen Kramer afdrukt.

Herman van Veen
Hij is 69, maar nog lang niet met pensioen. Zijn 178e (!) plaat ligt in de winkel, getiteld Kersvers, hij is druk bezig met zijn tournee door Nederland en staat vanaf 23 oktober zeven weken in zijn geliefde Carré. Wij zijn vereerd met de komst van de grootmeester van 's Neerlands cabaret: Herman van Veen!

Muziek: Bo Saris
In aanloop naar Serious Request, dat dit jaar in Haarlem plaatsvindt, verzonnen de Haarlemmers DJ Giel Beelen en theaterduo Speelman en Speelman het project ‘Gitaarlem’. Een speciaal gebouwde gitaar gaat langs verschillende Haarlemse artiesten die daar een liedje op gaan maken. Ook Bo Saris schreef een nummer voor Gitaarlem. Vanavond laat hij het bij ons horen!

In deze uitzending van DWDD waren Herman van Veen en Herman Pleij te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 15 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie